Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσακαλώτος – ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Βγαίνουμε στις αγορές – Πότε θέλει εκλογές

Τσακαλώτος – ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Βγαίνουμε στις αγορές – Πότε θέλει εκλογές
φωτογραφία: αρχείο Intime News

Έξοδο της χώρας στις αγορές και μάλιστα άμεσα (!) προανήγγειλε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, επεσήμανε με νόημα:

“Ας μην βάζουν κάποιοι στοίχημα ότι δεν θα ξαναβγούμε στις αγορές”, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες υπεραμύνθηκε της επίσημης θέσης του κόμματος πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Click4more: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το ενδεχόμενο άμεσου δανεισμού της χώρας, το τελευταίο 24ωρο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, την προσεχή Τρίτη (5.3.2019) η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με 10ετές ομόλογο ζητώντας να αντλήσει 2 με 2,5 δισ. ευρώ, κάτι που αποτελεί ισχυρή ένδειξη πως η ελληνική αγορά ομολόγων επιστρέφει στην κανονικότητα.

Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 36 ημέρες που η χώρα μας θα βγει στις αγορές για δανεισμό.

Την Παρασκευή (1.3.2019) η απόδοση του ομολόγου λήξης 2028 βρέθηκε στο 3,6% και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου στο 2.79%, καθώς οι αυξημένες αγορές στα συγκεκριμένα χρεόγραφα έχουν οδηγήσει τις τιμές τους σε υψηλά επίπεδα 12 και πλέον ετών.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ομολόγων, οι συναλλαγές στην Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) έχουν αυξηθεί κατά 50% τις τελευταίες εβδομάδες και αγγίζουν κάποιες ημέρες ακόμη και τα 100 εκατ. ευρώ, γεγονός που δείχνει την επιστροφή των επενδυτών στο ελληνικό χρέος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις