Πολιτική

Τσακαλώτος: Οι πολίτες δεν εκλαμβάνουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως αριστερό – Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές Κασσελακη σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τις εκλογές στο κόμμα.

Μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 ο κ. Τσακαλώτος και σε ερώτηση για το αν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα» και σημείωσε πως οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα δείξουν «εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά».

Για τον κ. Κασσελάκη είπε πως όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO οι πολίτες δεν τον εκλαμβάνουν ως αριστερό, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας.

Ακόμη τόνισε πως οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς.

«Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστερά. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε γνωστό πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά σημείωσε πως ο κ. Κασσελλάκης έχει νομιμοποιημένη θέση και δεν είναι σοβαρά τα περί καθαίρεσής του. 

Ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ τόνισε πως ήταν ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών. «Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις», είπε.

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα είπε, καθώς ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Οι αποχαιρετισμοί από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος συγκλίνουν έτσι στην εικόνα ενός πολιτικού που επέμενε στις ιδέες του, συχνά με πολιτικό κόστος, και άφησε διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Μεταπολίτευσης
Στέφανος Μάνος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
55
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 40