Πολιτική

Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: «Πάρε πίσω τις διαγραφές» – «Θέλω πειθαρχία», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη. Μόλις λίγη ώρα πριν το crash test στην «καυτή» συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του κόμματος είχε κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – με δική του πρωτοβουλία έγινε το τετ-α-τετ – ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές των κκ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη, που έχουν προκαλέσει σάλο στην Κουμουνδούρου και έχουν χωρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο στρατόπεδα. 

«Του εξήγησα ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές», δήλωσε μετά το τετ-α-τετ ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος μίλησε για συνάντηση σε καλό κλίμα. «Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει», είπε χαρακτηριστικά. 

Πιο αναλυτικά, η δήλωση Τσακαλώτου έχει ως εξής:

«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα, όμως, ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει κι αν θα το λύσει αυτό. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανή ή όχι είναι η ενότητα. Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα και είπε θα το μεριμνήσει».

Κασσελάκης: Οι διαφωνίες στα όργανα

Απαντώντας,  ο κ. Κασσελάκης είπε: «Θέλω πειθαρχία. Θέλω τα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι προσεχτικά και όποιες διαφωνίες έχουν να τις λένε στα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό».

«Καίει» η Εκτελεστική Γραμματεία

Στο μεταξύ, πρώτη επίσημη για τον κ. Κασσελάκη στην Εκτελεστική Γραμματεία με φόντο τον «πόλεμο» στο κόμμα αλλά και τη «βουτιά» στις δημοσκοπήσεις.

Αν και το περιβάλλον στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα φιλικό για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, εντούτοις τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναμένεται να βάλει προς συζήτηση την πορεία προς το συνέδριο, την παρουσία της νέας τάσης, τις διαδικασίες για την υπεράσπιση της Δημοκρατικής κομματικής λειτουργίας και τον σαφή πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του κινήθηκε σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους – απ’ ότι τα αλλά στελέχη της Ομπρέλας, δηλαδή ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας- χωρίς ωστόσο να αφήνει πολλά περιθώρια ότι θα επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Ομπρέλα.

«Δεν έχω κάνει καμία προσωπική επίθεση. Ήμουν εναντίον του τρόπου εκλογής του προέδρου, όμως εγκρίθηκε και ο κ. Κασσελάκης έχει εντελώς νομιμοποιημένη εκλογή, άρα δεν το βάζω εκεί το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν ακούει σοβαρά τα περί καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη και τόνισε ότι στο διαδίκτυο οι άνθρωποι που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη χρησιμοποίησαν απαράδεκτες φράσεις (για τα στελέχη της Ομπρέλας) όπως «σηκωθείτε να φύγετε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής 5