Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσακαλώτος σε πορεία… σαν να μην πέρασε μια μέρα [pics]

Τσακαλώτος σε πορεία… σαν να μην πέρασε μια μέρα [pics]

Στα χνάρια του… Γιάνη Βαρουφάκη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μόλις άφησε την υπουργική καρέκλα, κατέβηκε ξανά στους δρόμους για να διαδηλώσει.

Πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια. Μεσολάβησε μια μακρά υπουργική θητεία στο υπουργείο Οικονομικών αλλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είναι πια υπουργός. Δεν είναι πια μέλος κυβέρνησης. Και γι’ αυτό μπόρεσε σήμερα (24.09.2019) να κατέβει κι εκείνος στο δρόμο να διαδηλώσει.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έδωσε το παρών στην πορεία διαμαρτυρίας που έγινε, υπό βροχή, το πρωί στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την 24ωρη απεργία και την αντίθεση στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Με το γνωστό, πια, κόκκινο backpack του, με ένα πουκαμισάκι και χωρίς ομπρέλα γιατί… δεν τη φοβάται τη βροχή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εθεάθη από πολλούς, χαμογελαστός, στην πορεία του Συντάγματος.

Δεν είναι ο πρώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών, που κατεβαίνει σε πορεία αφού έχει αφήσει την υπουργική καρέκλα. Το ίδιο είχε κάνει και ο Γιάνης Βαρουφάκης παλιότερα.

“Χτύπημα” με Γκράουτσο Μαρξ

Μετά την πορεία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος “χτύπησε” την κυβέρνηση και μέσω Facebook, ανεβάζοντας μια φράση του Γκράουτσο Μαρξ (“αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν… έχει κι άλλες“) σχολιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για τον δημοσιονομικό χώρο και τα θετικά μέτρα, τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Μάτι και την ατάκα Μητσοτάκη στον ΟΗΕ περί κλιματικής αλλαγής, τις εξορύξεις και την επένδυση στο Ελληνικό και καταλήγει με τα εργασιακά.

«Η συμφωνία αλήθειας του κ. Μητσοτάκη μάλλον περιελάμβανε μόνο την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων και την αποδυνάμωση κάθε ελεγκτικού μηχανισμού. Ανάπτυξη για «όλους» απλώς αυτοί οι «όλοι» είναι τελικά πολύ λίγοι», έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο μισός… ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία

Ούτε και ήταν ο μόνος από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στη σημερινή πορεία. Ήταν κι άλλα πρωτοκλασσάτα στελέχη του μέχρι πριν από δυο μήνες κυβερνώντος κόμματος εκείνα που θέλησαν να ενώσουν τις φωνές τους με εκείνη του… λαού.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» στην πορεία τόσο την πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου όσο και τον πρώην υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο.

Στην πορεία βρέθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, που ανέβασε φωτογραφίες από την παρουσία του στη σελίδα του στο Facebook και γράφοντας: «Στην Κλαυθμώνος και στην πορεία προς Σύνταγμα. Ο κόσμος της εργασίας μπορεί και πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του που πλήττονται από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση προωθεί την «ανάπτυξη» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των μικρών μισθών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις