Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσακαλώτος σε Βελκουλέσκου: Η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blog!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blogs”, ήταν το παράπονο που εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ντέλια Βελκουλέσκου, κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών.

Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου απεκάλυψε μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησης πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις θέσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου και ειδικά για τον τρόπο που αυτές δημοσιοποιήθηκαν.

«Η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blog», φέρεται να είπε ο κ. Τσακαλώτος προς την Ντέλια Βελκουλέσκου με εκείνη να του ανταπαντά πως η τοποθέτηση Τόμσεν δεν είχε στόχο να δυσκολέψει τη διαπραγμάτευση, αλλά αποσκοπούσε στο να καταδειχθούν οι θέσεις του Ταμείου.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στη συνάντηση εξετάσθηκε το πρόγραμμα των επομένων ημερών και ο τρόπος που θα εργαστούν τεχνικά κλιμάκια και επικεφαλής, ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μια τεχνική συμφωνία σε επίπεδο στελεχών που θα κλείνει τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης (π.χ. τα δημοσιονομικά κενά του 2017 και του 2018).

Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη του νέου γύρου συζητήσεων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες. Η απάντηση που δόθηκε από τη πλευρά του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις ίδιες αρμόδιες πηγές, ήταν ότι το Ταμείο δεν ήθελε να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση αλλά να καταγράψει τις θέσεις του.

Με βάση την ενημέρωση που έγινε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο στόχος του νέου γύρου συζητήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών είναι τις επόμενες ημέρες να κλείσει η συμφωνία για όσο τον δυνατόν περισσότερα σημεία του Staff Level Agreement. Μεταξύ αυτών είναι και ο προϋπολογισμός του 2018. Οι συναντήσεις θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής των Θεσμών.

Αρμόδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στη σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, mignatiou.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε