Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Τα μεσαία στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον Μητσοτάκη

Τσακαλώτος: Τα μεσαία στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον Μητσοτάκη
photo intime

«Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν τα μεσαία στρώματα από τον κ. Μητσοτάκη, όπως δεν είχαν τίποτα να περιμένουν από την Τ. Μέι ή τους αρχηγούς του συντηρητικού κόμματος στη Γαλλία και την Ισπανία», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό απάντησε ο κ. Τσακαλώτος στην ερώτηση για τη μεσαία τάξη και αν το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε απαντά στην κατηγορία του κ. Μητσοτάκη ότι η μεσαία τάξη δεν μπορεί να περιμένει κάτι από αυτή την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Τσακαλώτος απάντησε στο επιχείρημα που τίθεται κατά της κυβέρνησης ότι εκείνη κατέστρεψε τα μεσαία στρώματα, παραπέμποντας στο «πόσα έχασαν» τα μεσαία στρώματα, όπως είπε, επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι η ανάκαμψη της μεσαίας τάξης είναι μεγαλύτερη από το 2017 και 2018 λόγω των μεγαλύτερων ρυθμών ανάπτυξης. Σημείωσε ότι παντού στον δυτικό κόσμο οι μεσαίες τάξεις πιέζονται από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, θέτοντας ρητορικά το ερώτημα γιατί διαλύθηκε σχεδόν το συντηρητικό κόμμα στην Ισπανία ή γιατί έχει πρόβλημα το συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία και γιατί τα «κίτρινα γιλέκα» είναι στους δρόμους. Επειδή, συνέχισε δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, «η μεσαία τάξη κάτω από νεοφιλελεύθερες πολιτικές συρρικνώνεται και ζορίζεται, δεν αυξάνονται οι μισθοί τους, χάνονται θέσεις εργασίας».

Τόνισε ότι δεν είναι μόνο όσα ανακοινώθηκαν σήμερα που θα βοηθήσουν τα μεσαία στρώματα, αλλά μια διαφορετική σύνθετη πολιτική της κυβέρνησης. «Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν τα μεσαία στρώματα από τον κ. Μητσοτάκη, όπως δεν είχαν τίποτα να περιμένουν από την Τ. Μέι ή τους αρχηγούς του συντηρητικού κόμματος στη Γαλλία και την Ισπανία», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις