Πολιτική

Τσακλόγλου: Γιατί είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης με εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στον πρώτο-δημόσιο πυλώνα του συστήματος, ανέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου μίλησε στο 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης «Η επόμενη ημέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης. Προκλήσεις και Αναπτυξιακές Προοπτικές».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, στόχος της προωθούμενης μεταρρύθμισης είναι να περιορίσει τους κινδύνους του ασφαλιστικού συστήματος που απορρέουν από τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία της ελληνικής οικονομίας, να εξασφαλίσει υψηλότερες συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Τσακλόγλου και η εμπιστοσύνη

Όπως σχολίασε, αυτήν τη στιγμή, καταγράφεται έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνητρα για αδήλωτη εργασία. «Με τη μεταρρύθμιση, που επιχειρούμε και τη δημιουργία ατομικών κουμπαράδων, δίνουμε ισχυρά κίνητρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης παραμένει δημόσιο, ως μέρος του πρώτου πυλώνα ασφάλισης. Επίσης, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι το εποπτικό πλαίσιο θα είναι αυστηρό και στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η μέγιστη δυνατή διαφάνεια ως προς την πληροφόρηση την οποία θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι.

Σημειώνεται ότι το 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – «Πραγματικές ευκαιρίες στους πολίτες»
Άσκησε κριτική στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει την πορεία της οικονομίας ως «success story» και επιλέγει συγκρίσεις που τη βολεύουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το δημόσιο χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 41