Πολιτική

Τσακλόγλου: Γιατί είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης με εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στον πρώτο-δημόσιο πυλώνα του συστήματος, ανέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου μίλησε στο 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης «Η επόμενη ημέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης. Προκλήσεις και Αναπτυξιακές Προοπτικές».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, στόχος της προωθούμενης μεταρρύθμισης είναι να περιορίσει τους κινδύνους του ασφαλιστικού συστήματος που απορρέουν από τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία της ελληνικής οικονομίας, να εξασφαλίσει υψηλότερες συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Τσακλόγλου και η εμπιστοσύνη

Όπως σχολίασε, αυτήν τη στιγμή, καταγράφεται έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνητρα για αδήλωτη εργασία. «Με τη μεταρρύθμιση, που επιχειρούμε και τη δημιουργία ατομικών κουμπαράδων, δίνουμε ισχυρά κίνητρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης παραμένει δημόσιο, ως μέρος του πρώτου πυλώνα ασφάλισης. Επίσης, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι το εποπτικό πλαίσιο θα είναι αυστηρό και στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η μέγιστη δυνατή διαφάνεια ως προς την πληροφόρηση την οποία θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι.

Σημειώνεται ότι το 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Το Υπουργείο παραχωρεί στους Δήμους τις εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν και χρηματοδοτεί τη λειτουργία και την αναβάθμισή τους, ώστε να δίνουν στις οικογένειες πρακτική απάντηση σε μια πραγματική ανάγκη
Δόμνα Μιχαηλίδου
Τρεις κι ο κούκος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Εξέλεξαν γραμματέα τον Γιάννη Αμανατίδη - Αύριο η επιστροφή Πολάκη - Το Σάββατο βγάζουν νέο πρόεδρο
Πληροφορίες θέλουν οι επόμενοι βουλευτές που θα ανεξαρτητοποιηθούν είναι ο Κωνσταντίνος Μπάρκας και η Καλλιόπη Βέττα - Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με 17
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 33