Πολιτική

Τσακλόγλου: Γιατί είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης με εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στον πρώτο-δημόσιο πυλώνα του συστήματος, ανέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου μίλησε στο 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης «Η επόμενη ημέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης. Προκλήσεις και Αναπτυξιακές Προοπτικές».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, στόχος της προωθούμενης μεταρρύθμισης είναι να περιορίσει τους κινδύνους του ασφαλιστικού συστήματος που απορρέουν από τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία της ελληνικής οικονομίας, να εξασφαλίσει υψηλότερες συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Τσακλόγλου και η εμπιστοσύνη

Όπως σχολίασε, αυτήν τη στιγμή, καταγράφεται έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνητρα για αδήλωτη εργασία. «Με τη μεταρρύθμιση, που επιχειρούμε και τη δημιουργία ατομικών κουμπαράδων, δίνουμε ισχυρά κίνητρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης παραμένει δημόσιο, ως μέρος του πρώτου πυλώνα ασφάλισης. Επίσης, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι το εποπτικό πλαίσιο θα είναι αυστηρό και στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η μέγιστη δυνατή διαφάνεια ως προς την πληροφόρηση την οποία θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι.

Σημειώνεται ότι το 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 43
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα