Πολιτική

Τσακλόγλου: Γιατί είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης με εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στον πρώτο-δημόσιο πυλώνα του συστήματος, ανέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου μίλησε στο 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης «Η επόμενη ημέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης. Προκλήσεις και Αναπτυξιακές Προοπτικές».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, στόχος της προωθούμενης μεταρρύθμισης είναι να περιορίσει τους κινδύνους του ασφαλιστικού συστήματος που απορρέουν από τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία της ελληνικής οικονομίας, να εξασφαλίσει υψηλότερες συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Τσακλόγλου και η εμπιστοσύνη

Όπως σχολίασε, αυτήν τη στιγμή, καταγράφεται έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνητρα για αδήλωτη εργασία. «Με τη μεταρρύθμιση, που επιχειρούμε και τη δημιουργία ατομικών κουμπαράδων, δίνουμε ισχυρά κίνητρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης παραμένει δημόσιο, ως μέρος του πρώτου πυλώνα ασφάλισης. Επίσης, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι το εποπτικό πλαίσιο θα είναι αυστηρό και στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η μέγιστη δυνατή διαφάνεια ως προς την πληροφόρηση την οποία θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι.

Σημειώνεται ότι το 2ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και η ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 114
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 32
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ