Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τσακωμός Μαξίμου – ΝΔ για δώρα και επίδομα ανεργίας

Τσακωμός Μαξίμου – ΝΔ για δώρα και επίδομα ανεργίας

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή και προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και δυο video για να… αποδείξει τα λεγόμενά του.

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί «ελεημοσύνη» και «πελατειακά», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Και από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρονταν πως «ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά».

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως «επειδή η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για διαστρέβλωση (σ.σ. έχει εκδώσει ανακοίνωση και κατά της εφημερίδας Δημοκρατίας), ας δουν οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους». Και έδωσαν στη δημοσιότητα τα παρακάτω video.

Το πρώτο είναι η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Κύπρο, στο δώρο Χριστουγέννων.

Και το δεύτερο η αναφορά του Κώστα Δέρβου στο επίδομα ανεργίας.

Νέα Δημοκρατία: Fake news από τη “Δημοκρατία”, σπέκουλα από το Μαξίμου

Σχεδόν την ίδια ώρα που δέχεται επίθεση από τις κυβερνητικές πηγές, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία» που έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο «κόβει τα δώρα ο Κυριάκος» και σημειώνει πως γεννάται μέγα θέμα μετά τη δήλωση.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την εφημερίδα ότι λειτουργεί συνειδητά ως «δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ» και στήνει προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Κάνει δε λόγο για διαστρέβλωση της δήλωσης Μητσοτάκη. «Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλη η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία

«Η εφημερίδα “Δημοκρατία”, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα ότι λειτουργεί συνειδητά ως “Δούρειος Ίππος” του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Υλοποιώντας εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα. Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Όσο για τη “Δημοκρατία”, ας γνωρίζουν πλέον οι αναγνώστες της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από την “Αυγή” και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί».

Η απάντηση από τη “Δημοκρατία”

«Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Δεν λογοκρινόμαστε, όποιον και αν ενοχλούμε. Για όλα τα δημοσιεύματά μας, υπάρχει πάντα ατράνταχτη τεκμηρίωση. Για το συγκεκριμένο μάλιστα δημοσίευμα υπάρχει σχετική δήλωση on camera», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα “Δημοκρατία” και προσθέτει: «Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον Αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει. Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου. Αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κλπ, αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Προσκαλούμε τους νεοσύλλεκτους στη Ν.Δ., μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις