Πολιτική

Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάθε μέρα και απειλή, κάθε μέρα και πρόκληση. Για άλλη μια μέρα, η Τουρκία και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να κάνει… παρατηρήσεις και στις ΗΠΑ και να καλεί άπαντες «να συμμαζέψουν τα μυαλά τους». 

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή (30.09.2022). Και φυσικά, για ακόμη μια φορά, από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ΗΠΑ και Ε.Ε.. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μετέδωσε εξάλλου ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, «κάλεσε» την Ελλάδα να… προσέχει! «Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει. Πρέπει να προσέχει». 

Ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε και άνευ προηγουμένου επίθεση στις ΗΠΑ, με την απόφαση της Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, διαμηνύοντας (!) ότι «όσοι είναι δίπλα στον Έλληνα και τον ελληνοκύπριο, να μην περιμένουν τη φιλία μας».

«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις αποφάσεις των ΗΠΑ. Αφού θέλουν (οι ΗΠΑ) κλιμάκωση, θα την έχουν και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε αυτή την απόφαση θα απαντήσουμε με μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αν θέλετε να “σκαρφαλώσετε” στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», είπε και πρόσθεσε «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για προστασία συμφερόντων σε Αιγαίο και Κύπρο».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει «μιλήσει» στις ΗΠΑ «και τους είπαμε να μη γίνουν παιχνίδι της Ελλάδας. Να συμμαζέψουν τα μυαλά τους όλοι». 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ με την… άδεια (!) της Τουρκίας και κατηγόρησε την Αθήνα ότι «κρύβεται» πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε επίσης η ΕΡΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 40
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
31
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 66