Πολιτική

Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάθε μέρα και απειλή, κάθε μέρα και πρόκληση. Για άλλη μια μέρα, η Τουρκία και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να κάνει… παρατηρήσεις και στις ΗΠΑ και να καλεί άπαντες «να συμμαζέψουν τα μυαλά τους». 

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή (30.09.2022). Και φυσικά, για ακόμη μια φορά, από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ΗΠΑ και Ε.Ε.. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μετέδωσε εξάλλου ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, «κάλεσε» την Ελλάδα να… προσέχει! «Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει. Πρέπει να προσέχει». 

Ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε και άνευ προηγουμένου επίθεση στις ΗΠΑ, με την απόφαση της Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, διαμηνύοντας (!) ότι «όσοι είναι δίπλα στον Έλληνα και τον ελληνοκύπριο, να μην περιμένουν τη φιλία μας».

«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις αποφάσεις των ΗΠΑ. Αφού θέλουν (οι ΗΠΑ) κλιμάκωση, θα την έχουν και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε αυτή την απόφαση θα απαντήσουμε με μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αν θέλετε να “σκαρφαλώσετε” στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», είπε και πρόσθεσε «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για προστασία συμφερόντων σε Αιγαίο και Κύπρο».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει «μιλήσει» στις ΗΠΑ «και τους είπαμε να μη γίνουν παιχνίδι της Ελλάδας. Να συμμαζέψουν τα μυαλά τους όλοι». 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ με την… άδεια (!) της Τουρκίας και κατηγόρησε την Αθήνα ότι «κρύβεται» πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε επίσης η ΕΡΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Παπανδρέου: Άρση ασυλίας για τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπεται στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων
Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με καταγγελία πρώην συνεργάτιδας του Νίκου Παπανδρέου, με την οποία ο ευρωβουλευτής είχε διακόψει την επαγγελματική του συνεργασία
Νίκος Παπανδρέου 14
Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον θάνατο Μαζωνάκη: Αυστηρότερο πλαίσιο για longevity και αναγεννητική ιατρική – Επιτροπή μέσα στην εβδομάδα
Στόχος, ο διαχωρισμός των επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπειών από πρακτικές χωρίς επαρκή βάση ή σε ακατάλληλους χώρους - «Η πλασμαφαίρεση δεν μπορεί να γίνεται σε ένα απλό ιδιωτικό ιατρείο», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
7
Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Άγκυρα
Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΑΣΟΚ κατά Βορίδη για το επίδομα ανεργίας: «Πήρε τη σκυτάλη από τον Μαρινάκη – Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα της ΝΔ»
Ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ ενός συνολικού «εξορθολογισμού» της επιδοματικής πολιτικής - Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνεται η πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Βορίδης, Γραφεία ΠΑΣΟΚ
8