Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

Τσαβούσογλου

Τις προκλητικές δηλώσεις σε ό,τι αφορά στα νησιά του Αιγαίου συνεχίζει η Τουρκία. Για μια ακόμη φορά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιχειρεί να «γκριζάρει» την περιοχή, κάνοντας λόγο για νησιά η κυριαρχία των οποίων δεν έχει καθοριστεί!

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη τριών ωρών, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, η κυριαρχία των οποίων δεν έχει καθοριστεί ούτε από τη Συνθήκη της Λωζάνης ούτε από τη συνθήκη του ’48 και γι’ αυτό η Τουρκία ζητά διερευνητικές επαφές!

«Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση το Καρντακ (Ίμια)», είπε ο Μεβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε δε πως θα πρέπει να ζητηθεί η… άδεια της Τουρκίας για τον αγωγό Eastmed, ώστε το φυσικό αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ να φτάσει στην Ευρώπη. «Πρέπει να πάρουν την άδειά μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο», τόνισε.

Δείτε τι δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις