Πολιτική

Τσιόδρας: Είμαστε κοντά στο να μπούμε στο πρόγραμμα των F-35

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στα Χανιά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις δηλώσεις περί υπουργοποίησής του μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε πως «είναι εξαιρετικά σημαντική η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που μιλάει για ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Είναι κάτι το οποίο δεν λέγεται εύκολα και δεν λέγεται βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε “ελαφρά τη καρδία”. Λέγεται επειδή η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει κατακτήσει αυτόν τον ρόλο, έχει παίξει πραγματικά ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Είναι πυλώνας σταθερότητας κι αυτό οφείλεται στην πολιτική που έχει ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Είμαστε κοντά στο να μπούμε στο πρόγραμμα των F-35»

«Δείξατε δύο εικόνες πριν: μία εικόνα του Ερντογάν με τον Μπλίνκεν στην Τουρκία και μία εικόνα του Μητσοτάκη με τον Μπλίνκεν στα Χανιά. Η αντίστιξη των δύο εικόνων νομίζω δείχνει και το κλίμα των συναντήσεων στη μία και στην άλλη πλευρά», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «πριν πάμε στις αποφάσεις που θα λάβουν οι ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, αρκεί να θυμίσουμε ότι το 2019 η Τουρκία ήταν στο πρόγραμμα των F-35 κι εμείς προσπαθούσαμε να αναβαθμίσουμε τα F-16. Σήμερα εμείς είμαστε κοντά στο να μπούμε στο πρόγραμμα των F-35, , και η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει F-16. Για να δούμε δηλαδή τι έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτονόητα».

«Σε σχέση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, εμείς έχουμε κάνει το αίτημα όπως ξέρετε για την ένταξή μας στα F-35. Περιμένουμε θετικές ειδήσεις το επόμενο διάστημα σε αυτό», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

«Σενάριο πολιτικής φαντασίας τα περί πρότασης στον Κασσελάκη»

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς περί υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «Πρόκειται για σενάριο πολιτικής φαντασίας, είναι σαφές. Έχει ειπωθεί και από τον κ. Διαματάρη και από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Αλλά μου κάνει εντύπωση το εξής: ότι ο αρχηγός του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς προσπαθεί μέσα από ένα μύθευμα το οποίο φτιάχνει να ανεβάσει την πολιτική του υπόσταση λέγοντας ότι έχει την αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι θα μπορούσε να τον κάνει και υπουργό. Αυτό πραγματικά με ξεπερνάει και δεν ξέρω πώς το αντιμετωπίζουν και στο κόμμα του», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 148
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21