weather-icon °C AΘΗΝΑ

Τσίπρας από Άρτα: «Συγκινητική υποδοχή – Αυτή είναι πραγματική δημοσκόπηση!» [pics]

Τσίπρας από Άρτα: «Συγκινητική υποδοχή – Αυτή είναι πραγματική δημοσκόπηση!» [pics]

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι στην Άρτα.

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα σήμερα την πόλη της Άρτας, όπου οι κάτοικοι μού επεφύλαξαν μια ιδιαίτερα συγκινητική υποδοχή. Η σημερινή συγκέντρωση εδώ, αλλά και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά όπου γίνονται συγκεντρώσεις, είναι η πραγματική δημοσκόπηση. Ήρθε η ώρα των πολλών. Για την Ήπειρο και για όλη την Ελλάδα» έγραψε ο Πρωθυπουργός.

«Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός»

Οι κάτοικοι της Άρτας επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα καθώς είναι και συμπατριώτης τους.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο Νικολάου Σκουφά και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν, σχηματίζοντας ένα πλήθος που τον ακολούθησε μέχρι την πλατεία όπου μίλησε στους συγκεντρωμένους.

«Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση, ενώ πολλοί του φώναζαν «καλώς ήρθες πατριώτη».

Λίγο αργότερα σε δεύτερη ανάρτησή του με βίντεο από την κεντρική πλατεία της Άρτας ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε: «Ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν επιλέξει να αντιπαρατεθούν με τις παραπολιτικές φυλλάδες τους και τα χαλκεία των fake news και της ακροδεξιάς σε κίτρινο και μαύρο φόντο, αντί να χρησιμοποιήσουν πολιτικά επιχειρήματα, είναι η παρουσία χιλιάδων πολιτών στις συγκεντρώσεις μας σε όλη την Ελλάδα. Η “πραγματική δημοσκόπηση”. Δουλεύουμε με σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Στην Άρτα, στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα των πολλών»

«Επί 40 χρόνια η Άρτα διεκδικούσε το αυτονόητο»

«Με την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και της Ιόνιας Οδού, που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Άρτα ήρθε πιο κοντά στην πρωτεύουσα, αφού η απόσταση διανύεται σε περίπου τρεις ώρες, και ανοίγονται νέες προοπτικές για την περιοχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια του χαιρετισμού του σε συγκέντρωση κατοίκων της Άρτας.

Επί 40 χρόνια η Άρτα διεκδικούσε το αυτονόητο, μια Γεωπονική Σχολή και σήμερα έχει και τη Γεωπονική Σχολή με δύο Τμήματα και την ανωτατοποίηση του ΤΕΙ, με άλλα δύο Τμήματα, το οποίο έχει γίνει μέρος του Πανεπιστημίου Ηπείρου, είπε ο πρωθυπουργός. Έτσι η Άρτα με τέσσερα Τμήματα γίνεται μια φοιτητούπολη, όπως της αξίζει, προσέθεσε.

«Η κυβέρνηση βρήκε χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανακαινίσει και να δώσει ξανά στους πολίτες της Άρτας το Ξενία στο μεσαιωνικό κάστρο που ήταν για χρόνια εγκαταλειμμένο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλοι αναπτυξιακό έργο της οριοθέτησης του Αράχθου και της κατασκευής ενός ουσιαστικού αντιπλημμυρικού έργου. Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το Γεφύρι της Πλάκας. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στα Θεοδώριανα και ο δρόμος που θα περνάει από το χωριό μου, το Αθαμάνιο», είπε ο κ. Τσίπρας, μπορεί να δώσει μια άλλη προοπτική στην περιοχή των Τζουμέρκων.

Όλα αυτά τα έργα σχεδιάστηκαν, έγιναν και υλοποιούνται σε μια δύσκολη για τον τόπο συγκυρία και αυτό δείχνει πως πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες χρειάζεται και η πολιτική βούληση. Με σχεδιασμό και εντιμότητα στη στη διαχείριση των δημόσιων πόρων μπορούν να γίνουν έργα πνοής για τους πολλούς.

«Για εμάς από τα Τζουμέρκα και την Ήπειρο πάνω από όλα είναι το κούτελο μας το καθαρό, πάνω από όλα είναι η εντιμότητα μας, η πίστη μας στις αξίες μας και στις ιδέες μας. Έτσι έχουμε μάθει να πηγαίνουμε μπροστά. Έχουμε τη δυνατότητα τώρα να δώσουμε πίσω όσα τους στέρησαν όλα αυτά τα χρόνιο κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Ήρθε η ώρα των πολλών. Εμείς, αν βρισκόμαστε εδώ, δεν βρισκόμαστε επειδή μας στηρίζουν κάποιοι κουμπάροι και παρακούμπαροι, ούτε εκδοτικά συμφέροντα, ούτε κάποια ισχυρά συμφέροντα, ούτε εκδοτικά μέσα ούτε ΜΜΕ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ μόνο γιατί μας στηρίζει ο ελληνικός λαός».

Καφεδάκι και selfies

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα προεκλογικά κέντρα του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργου Ζάψα και της υποψήφιας δημάρχου Αρταίων Τζένης Ταπράντζη-Κοίλια και συνομίλησε μαζί τους για την πορεία προς τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κάθισε αρκετή ώρα σε καφέ στον κέντρο της Άρτας και μίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Σε όλη τη διαδρομή στον κεντρικό πεζόδρομο πολίτες περπάτησαν μαζί του. Στο χωριό Κορωνησιά μια ηλικιωμένη σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή για να του προσφέρει λουλούδια και να του ευχηθεί νίκη στις εκλογές.

Τον πρωθυπουργό στην Άρτα υποδέχτηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μπάρκας, ενώ τον συνοδεύει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θανάσης Μωραΐτης.

Δείτε φωτογραφίες από την Άρτα

φωτογραφίες: InTime, Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

#TAGS MM