Πολιτική

Τσίπρας: Δεν είναι απαραίτητο το QE για την πρόσβαση στις αγορές

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πιστεύει πλέον ότι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

«Θεωρώ ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμης σημασίας για εμάς, όπως πιστεύαμε πριν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο CNBC.

«Η εκτίμησή μας πριν από τη δεύτερη αξιολόγηση ήταν ότι το QE αποτελούσε ‘κλειδί’ προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στην αγορά, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις έδειξαν ότι δεν ήταν προϋπόθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο συνεδρίου στην Αθήνα.

«Για εμάς, δεν υπάρχει ο στόχος να έχουμε πρόσβαση στο QE πριν από το τέλος του προγράμματος», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: CNBC – ΑΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
6