Πολιτική

Τσίπρας: Εγγυώμαι για τις καταθέσεις: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος

"Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του
- "Δεσμευόμαστε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου
- "Ερχόμαστε να σταματήσουμε την καταστροφή και να δουλέψουμε βήμα βήμα για την ανόρθωση της οικονομίας"
- Ο πλούτος είναι πάνω από 42.000 ευρώ που τον ορίζει η Νέα Δημοκρατία"
- "Η ΝΔ είναι το κόμμα του πλούτου και της φοροδιαφυγής"
- "Να σταματήσει ο κόσμος να φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ"

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015 και την αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε ότι τα δημόσια ταμεία θα… γεμίσουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, καθώς και την αντιμετώπιση του “μαύρου” χρήματος.

“Είμαι εδώ χωρίς στημένες προκάτ ερωτήσεις και απαντήσεις κάτι που απέφυγε ο πρωθυπουργός. Του ζήτησα να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα, όχι κινδυνολογίες. Αλλά αρνήθηκε, διότι θεωρώ ότι δεν έχει επιχειρήματα, πέρα από το φόβο ότι αν διεκδικήσουμε το δίκιο μας θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Εμείς λέμε να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την τραγωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση”, είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα του ΕΝΦΙΑ: “Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται. Ο ΕΝΦΙΑ προέβλεπε ένα έσοδο 3,3-3,5 δισ. Εμείς με την κατάργησή του, θα έχουμε έσοδο περίπου 1,5 ευρώ. Θα αποκαταστήσουμε την απώλεια του 1,8 δισ.

Κάθε νόμος αντικαθίσταται από νόμο που φυσικά θα ψηφιστεί. Οι δόσεις αφορούν το 2014. Εμείς θα έρθουμε και θα εξαγγείλουμε προγραμματικές δηλώσεις μας και θα υλοποιηθούν άμεσα. Το 2015 δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε για δόση που ισχύει για το 2014.

Ερχόμαστε να σταματήσουμε την καταστροφή και να δουλέψουμε βήμα βήμα για την ανόρθωση της οικονομίας. Το μεταβατικό στάδιο θα είναι κρίσιμο και πρέπει να έχουμε χρήματα στα ταμεία για να προχωρήσουμε.

Το 2015 ο Έλληνας δεν θα χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία. Θα μειώσουμε τις αντικειμενικές αξίες. Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 13
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16