Πολιτική

Τσίπρας: Έκλεισε τ’ αυτιά του στις εισηγήσεις και… «αγκάλιασε» τους 120 πρώην ΠΑΣΟΚους

Παρά τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να μην παραστεί στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν 120 πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με μια διακήρυξη ανακοίνωσαν την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε χθες (09.12.2019) στο Κάραβελ, όπου έδωσε το στίγμα του κόμματος που ευελπιστεί να φτιάξει μέσα από την διεύρυνση.

«Θέλουμε ένα κόμμα ανοικτό και δημοκρατικό όπου η διαφωνία θα είναι πλούτος και η δημοκρατία αναντίρρητη αρχή, ένα κόμμα συλλογικό που οι ηγέτες του δεν θα επιβάλλονται από τους μηχανισμούς αλλά από την ικανότητά τους να πείθουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Τα ρεύματα ιδεών δεν μπορούν να συγκροτούνται στην βάση της πολιτικής καταγωγής αλλά στην βάση της πολιτικής πρότασης. Το εγχείρημα μας γίνεται ήδη αντικείμενο συζήτησης στο εξωτερικό. Η δική μας Αριστερά οφείλει να είναι κόκκινη αλλά και πράσινη. Να υπερβούμε τον καπιταλισμό -πριν εκείνος υπερβεί με την αφαίμαξη των πόρων και την κλιματική αλλαγή- τον πλανήτη».

Click4more: Τσίπρας: “Προοδευτική συστράτευση ενάντια στην παλινόρθωση του αυταρχικού κράτους”

Στην χθεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν πρώην στενοί συνεργάτες του Ανδρέα, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου και στελέχη που ανήκαν στον στενό πυρήνα των «εκσυγχρονιστών» του Κώστα Σημίτη.

Κλείνει τ’ αυτιά στις… γκρίνιες

Η αλήθεια είναι ότι γύρω από αυτή την πρωτοβουλία υπάρχουν εντάσεις από τα στελέχη της Κουμουνδούρου, καθώς θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποκτά πολλά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος να ανοίξει τις πύλες της Κουμουνδούρου σε όλους όσους προέρχονται από αυτό τον χώρο, αρκεί αν μην εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές που προέρχονται από τον χώρο της ΠΑΣΚΕ να υπογράψουν και αυτοί την διακήρυξη μπαίνοντας πιο έμπρακτα στην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

tsipras karavel

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να εντάξει στο Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο  το οποίο θα αναλάβει την δημιουργία του νέου κόμματος, -και στο οποίο θα μετέχουν τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- μια ομάδα ΠΑΣΟΚογενών προκειμένου να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι το νέο κόμμα θα είναι ενιαίο και δεν θα έχει…  «μουσαφίρηδες».

«Επιχειρούμε να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα το οποίο να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας. Έχουμε κάνει σημαντικά και θαρραλέα βήματα. Προχωρήσαμε στην ΚΕΑ και εγκρίναμε τη νέα διακήρυξη και με ανοιχτό δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στις γραμμές μας ξεκινήσαμε μια μεγάλη πορεία προς τους πολίτες, ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία σήμερα έχουμε ανάγκη από μια νέα αριστερά» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συστράτευση με το… παλιό ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις παράλληλες διαδρομές που υπήρξαν στην προοδευτική παράταξη, στην μεταπολίτευση με την παραδοσιακή Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς είχαν την κοινή μήτρα του ΕΑΜικού παρελθόντος και αργότερα στα χρόνια του αντιδικτατορικού Αγώνα. «Αυτές οι δυνάμεις έβαλαν στην ημερήσια διάταξη τα ζητήματα της ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στο κράτος της δεξιάς» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι «επιβεβλημένη η δημοκρατική αντίσταση, η προοδευτική συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων, εδώ και τώρα».

«Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην καταπίεση και τις προσβολές των νέων παιδιών που ξεγυμνώνονται με πρωτοφανή τρόπο από τους πραιτωριανούς του δόγματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, νόμου και τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα και ας μην έχουμε μνημόνια, την επέλαση των γαλάζιων παιδιών, με το νεποτισμό του κράτους της δεξιάς.

Είναι επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια σε μια παθητική και αμήχανη εξωτερικής πολιτικής, στη θέση της δικής μας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης και Δένδιας στέλνουν μήνυμα ενότητας και ετοιμάζουν αλλαγές στον Άγνωστο Στρατιώτη – Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη του Μνημείου
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας - στα «χέρια» του οποίου πέρασε πλέον η αρμοδιότητα της φροντίδας του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη - σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
41
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
34
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 156