Πολιτική

Τσίπρας: “Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας! Απευθείας συμβάσεις εργαζομένων στο δημόσιο”

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στη φύλαξη, στην καθαριότητα, στη σίτηση και τον ιματισμό στο δημόσιο τομέα, αναφέρεται ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter, στο πλαίσιο των σποτ "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη".

Όπως τονίζεται και στην ιστοσελίδα primeminister.gr, με την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο δημόσιο τομέα, «επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα».

«Με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.

«Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το σχετικό σποτ και στην ανάρτηση του πρωθυπουργού στο twitter.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1