Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας – Ερντογάν: Στην κορυφή της ατζέντας το Κυπριακό – Πρόσκληση του “σουλτάνου” στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κωνταντινούπολη

Τσίπρας – Ερντογάν: Στην κορυφή της ατζέντας το Κυπριακό – Πρόσκληση του “σουλτάνου” στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κωνταντινούπολη
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

– Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν σήμερα (25.09.2018) για μία ώρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
– Στο επίκεντρο των συζητήσεων προσφυγικό – μεταναστευτικό και ζητήματα ασφάλειας
– Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε ακόμα, την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης
– Φωτογραφίες και βίντεο

Σε βελτιωμένο κλίμα -σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση- συναντήθηκαν σήμερα (25.09.2018) για μία ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κυπριακό ήταν στην κορυφή της ατζέντας με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει την ελληνική πρόταση για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να ξαναρχίσουν από εκεί που είχαν μείνει στη Ελβετία.
Από την πλευρά του, ο Ερντογάν εξέφρασε την άποψη του ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι συνομιλίες. Ωστόσο, επανέλαβε τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ακόμα, την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας τον προσκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη.

https://twitter.com/AkPartiNoktaOrg/status/1044648280855056385

Τσίπρας – Ερντογάν: Να εντατικοποιηθούν οι επαφές

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Μάλιστα, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Ερντογάν συμφώνησαν να εντατικοποιηθούν οι επαφές για την εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Όπως αναμενόταν, τη συνάντηση απασχόλησε και το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία για να υπάρξει μείωση των προσφυγικών ροών. Στα θέματα που επίσης απασχόλησαν ήταν το αυτό της ασφάλειας, όπου και οι δύο τάχθηκαν υπέρ των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα διμερή θέματα και ιδιαίτερα αυτά που έχουν να κάνουν με την οκονομία, ενώ “αναζωπυρώθηκε” το ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή γραμμή Σμύρνη – Θεσσαλονίκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις