Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας για κατώτατο μισθό: Η νέα αύξηση το ελάχιστο που πρέπει να γίνει

Τσίπρας για κατώτατο μισθό: Η νέα αύξηση το ελάχιστο που πρέπει να γίνει

Να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση.

Αφού κάνει αναδρομή στην αύξηση του κατώτατου μισθού στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία, όπως λέει, προβλέπεται «νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021. Δηλαδή, 698 ευρώ για φέτος και 751 ευρώ για τον επόμενο χρόνο».

«Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας γιατί «η ανάπτυξη ή θα είναι κοινωνικά δίκαιη ή δε θα υπάρξει».

Και κλείνει τη δήλωσή του καλώντας τον πρωθυπουργό «που προεκλογικά έταζε «πολλές και καλές δουλειές» και δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, να πάρει ξεκάθαρη θέση: Θα στηρίξει έστω και μια φορά τους εργαζόμενους ή θα συνεχίζει, όπως ξέρει, να στηρίζει μονάχα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις