Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τσίπρας για ΠΓΔΜ: Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο, μένουν τα τελευταία δύσκολα μέτρα

Τσίπρας για ΠΓΔΜ: Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο, μένουν τα τελευταία δύσκολα μέτρα

Τις μέχρι τώρα προσπάθειες Τσίπρα-Ζάεφ για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, επικρότησαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Παράλληλα τόνισε πως είναι μεγάλη η πρόοδος που έχει γίνει στο θέμα, και πως μένουν μόνο τα τελευταία… δύσκολα μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, επεσήμαναν ότι μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να καταφέρουν μια τέτοια λύση.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί» και πως «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

Στις αναρτήσεις του υπήρχαν και φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μιας και συμμετέχει και αυτός στην σύνοδο, ενώ την Πέμπτη θα έχουν και επίσημη συνάντηση.

Συγκεκριμένα, στις αναρτήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Στη Σύνοδο του @PES_PSE οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

«Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

Ζάεφ: Περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε τα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα

Από την μεριά του ο Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος από την προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΣΚ, ερωτηθείς αναφορικά με την αυριανή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε για «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».

Επιπλέον, στο ερώτημα τι προσδοκά για την αυριανή συνάντηση των αρχηγών κρατών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Ζάεφ είπε πως περιμένει «μόνο πρόοδο». Στο ίδιο κλίμα, νωρίτερα, προσερχόμενος στην προσύνοδο του ΕΣΚ, ο κ. Ζάεφ δήλωνε ότι αναμένει «μόνο επιτυχία» στην αυριανή Σύνοδο.

“Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια”

Στην παρέμβαση του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις