Πολιτική

Τσίπρας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι: Θα μας νικήσουν μόνο αν μας τρομοκρατήσουν

Οι τρομοκράτες θα μας νικήσουν μόνο αν μας οδηγήσουν σε μια Ευρώπη φρούριο, με φοβισμένους λαούς τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους τουλάχιστον 128 νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τυφλό αλλά στοχευμένο χτύπημα, στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της ελευθερίας, στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας. “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συμπαραστεκόμαστε στη γαλλική κυβέρνηση” είπε και σημείωσε πως οι τρομοκράτες τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο Παρίσι “θα μας νικήσουν αν μας τρομοκρατήσουν, αν μας οδηγήσουν σε μια Ευρώπη φρούριο με φοβισμένους λαούς”.

“Θα νικήσουμε μόνο με αποφασιστικότητα για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και αλληλεγγύης. Χρέος μας να απομονώσουμε τους τρομοκράτες, να σταματήσουν τον κύκλο της βίας, να βρούμε λύση στο προσφυγικό”, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες που φεύγουν από τα σπίτια τους, φεύγουν εξαιτίας των ίδιων τρομοκρατών με συνέπεια να πνίγονται στη Μεσόγειο.

“Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε περιβάλλον ασφάλειας. Ευρώπη ήταν και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας”, επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Στέργιο Καλπάκη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
Για την θέση του γραμματέα αναμένεται να προτείνει τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Στέργιο Καλπάκη, για εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ζαχαριάδη ενώ για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέως του κόμματος, την Αναστασία Σαπούνια
Ο Στέλιος Καλπάκης 2
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης