Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ακραίες δυνάμεις να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους»!

Τσίπρας
Φωτογραφία: Intime

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για το προσφυγικό.

Αναφερόμενος ο πρώην πρωθυπουργός στα τελευταία γεγονότα στον Έβρο ανέφερε ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εθνικιστικής και σε μεγάλο βαθμό ρατσιστικής έκρηξης, που βρίσκει τη θερμή υποστήριξη όλης της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Ενθαρρύνει ακραίες δυνάμεις «να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους». Επικαλείται αισθήματα πατριωτισμού και εθνικής εγρήγορσης εκείνων που μέχρι χτες κακοποιούσε με τα ΜΑΤ.

Την ίδια στιγμή όμως διευκολύνει την συντηρητική Ευρώπη στην κοντόφθαλμη και καταστροφική για τη χώρας μας τακτική της.

Και να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ, για άλλη μια φορά. Η φύλαξη των συνόρων μας είναι αυτονόητο καθήκον για κάθε κυβέρνηση είπε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ακόμα ότι:

– σχέδιο της κυβέρνησης είναι η παραμονή όλων των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
– ότι ο κ. Μητσοτάκης δε ζήτησε ούτε έκτακτη Σύνοδο, ούτε κυρώσεις σε Τουρκία ούτε πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων στην Ευρώπη

Αναλυτικότερα είπε ότι :

– Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα και απειλεί με ροές και η κυβέρνηση δεν απαιτεί όχι μόνο κυρώσεις αλλά ούτε μία σκληρή καταδικαστική δήλωση για Τουρκία. Αποδέχεται μόνο κάποια κονδύλια για νέα hot spots. Δε ζητά να μοιραστεί το βάρος των ροών. Τότε είσαι ένα απρόσμενο δώρο.

– Θέλουν λύση με τη Βουλγαρία μαντρόσκυλο και την Ελλάδα να μετατρέψει τα νησιά της σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αποθήκες ψυχών.

– Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί αυτονόητο καθήκον κάθε κυβέρνησης. Το κάναμε με επιτυχία, αλλά παράλληλα υπερασπιστήκαμε και αρχές ανθρωπισμού.

– Δεν άφησα ποτέ πολιτικές δυνάμεις, με αίσθηση αυτάρκειας ή αλαζονείας, στο περιθώριο. Προκάλεσα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ήταν υποχρέωσή μου να ενημερώσω.

Ο Τσίπρας και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του

– Επί των ημερών μας έφυγαν 50.000 άνθρωποι είτε στην Ευρώπη με μετεγκατάσταση είτε σε επιστροφές, ενώ 30.000 μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα για αποσυμφόρηση. Σε 8 μήνες ποια είναι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης; Ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Είχε πει για μεταφορά 20.000 ανθρώπων από τα νησιά σε 10 περιφέρειες και για 10.000 επιστροφές μεταναστών σε έναν χρόνο. Τι έκανε; Τίποτα. Όλο αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί είναι έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

– Είναι εθνικά επικίνδυνο αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Delivery για τους συντηρητικούς και αντιδραστικούς φίλους του στην Ευρώπη κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Σε βάρος της Ελλάδας. Με όσα εμβατήρια κι αν επιχειρεί να καλύψει αυτή την απαράδεκτη πολιτική.

– Η Επίτροπος Εσωτερικών της Κομισιόν αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δε ζήτησε ούτε Σύνοδο Κορυφής ούτε πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων. Σχέδιο της κυβέρνησης είναι η παραμονή όλων των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

– Είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι στην απόπειρα εκφασισμού τμημάτων της κοινωνίας μας με μια τοξική προπαγάνδα πολέμου, εξύμνησης της βίας, πρόσκλησης σε παραστρατιωτικές ομάδες να συμμετάσχουν στο κυνήγι μαγισσών. Στο οποίο στόχος γίνονται όχι μόνο οι «εισβολείς», αλλά και οι ΜΚΟ, δημοσιογράφοι, προοδευτικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι.

– Ζητάμε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για εθνική στρατηγική. Αντί να παριστάνει τον αρχιστράτηγο στον Έβρο, να καταστρώσει εθνικό σχέδιο για αποσυμφόρηση στα νησιά με μεταφορά σε περιφέρειες και δήμους. Να συγκρουστεί και με τους δημάρχους του.

– Να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Να ζητήσει κυρώσεις στην Τουρκία εάν συνεχίσει να παραβιάζει την κοινή δήλωση με την ΕΕ. Να ζητήσει άμεσα πρόγραμμα μετεγκατάστασης στην Ευρώπη. Να απλοποιήσει τη διαδικασία ασύλου με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προσλήψεις. Να αποσύρει την ΠΝΠ που πέρασε με ανοιχτή τη Βουλή.

Φωτογραφίες: Intime.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις