Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Καταψηφίσατε τον νόμο για την ιθαγένεια και καμαρώνετε για τον Αντετοκούνμπο

Τσίπρας: Καταψηφίσατε τον νόμο για την ιθαγένεια και καμαρώνετε για τον Αντετοκούνμπο

Με αναφορές στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και την πρόσφατη κόντρα Βορίδη – Κυμπουρόπουλου ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

«Τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία περιγράφονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή, και επανέλαβε την επίθεση για την συμπεριφορά στελεχών της ΝΔ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκης είπε: «Σας άκουσα να λέτε ότι είσαστε ηγέτης της κεντροδεξιάς που δικαιούται να μιλά και για τον Αντετονκούνμπο και για τους μετανάστες. Χθες ήταν ο βουλευτής σας Στράτος Σιμόπουλος που κατήγγειλε ότι στην παρέλαση στην Θεσσαλονίκη είχαμε εκπροσώπους των Ρομά. Θα τον καταγγείλετε; Δεν θα αναφερθώ στον αγαπημένο μου κ. Βορίδη που καταγγέλθηκε από τον ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο για ρατσιστική αναφορά στο θέμα της αναπηρίαςΑυτή είναι η κεντροδεξιά σας; Αλλά για να μη μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις θέλω να σας θυμίσω ότι δεν ψηφίσατε τον νόμο για την ιθαγένεια σε παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα. Δεν το ψηφίσατε και έρχεστε τώρα εδώ και μας καμαρώνετε για τον Αντετοκούνμπο. Είναι υποκρισία αυτό που κάνετε, τουλάχιστον να έχετε το θάρρος της γνώμης σας… Παίρνετε πιο ακραίες θέσεις ακόμη και από κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ, στελέχη του οποίου έχετε ενσωματώσει».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ξανά στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων λέγοντας ότι «αυτά που λέτε είναι άτοπα δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα; Εγώ μίλησα για 430.000 διασώσεις που έκανε το ελληνικό λιμενικό και είναι τιμή μας… Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα. Γιατί όμως να μη σημαίνουν περισσότερες διασώσεις;».

Click4more: Τσίπρας: «Τα κάνατε θάλασσα στο προσφυγικό»

Απάντησε και στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα λέγοντας ότι «για τα εθνικά θέματα δεν υπάρχει μονοπώλιο πατριωτικής ευαισθησίας. Και είναι και ανιστόρητο να το λέτε, γιατί η Αριστερά σε κρίσιμες στιγμές πολέμησε για την πατρίδα, την δημοκρατία, την ελευθερία».

Αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί σήμερα τα ελληνικά πολεμικά φυλάνε τον εναέριο χώρο στη Βόρεια Μακεδονία και όχι τα τουρκικά, όπως θα ήταν αν δεν υπήρχε η συμφωνία».

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις Πέτσα (τις οποίες αμφισβήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης): «Είπε ο κ. Πέτσας ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ έντονοι και να ξεπεράσουμε την λεπτή γραμμή στα εξωτερικά έναντι της Τουρκίας, γιατί θα έχει επιτώσεις στις μεταναστευτικές ροές. Είναι λάθος. Δεν πρόκειται να κατευνάσετε την Τουρκία».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε επαναλαμβάνοντας: «Είπα κ. Μητσοτάκη, ότι η χώρα, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας όταν ξέσπασε η μεταναστευτική κρίση. Όταν έκλειναν τα σύνορα ο κ. Όρμπαν, οι ομοϊδεάτες σας στην Αυστρία…».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις