Πολιτική

Τσίπρας – Λαγκάρντ κατά Σόιμπλε: “Ελάφρυνση χρέους τώρα αλλιώς…”

Απόλυτη ταύτιση διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Φόρουμ, «Belt and Road».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να διαμηνύει ότι αν το Βερολίνο δεν συμφωνήσει σε εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι», τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Στην περίπτωση αυτή, τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, ανταπάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ,  Αλέξης Τσίπρας και Κριστίν Λαγκάρντ είχαν απόλυτη ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε την ταύτιση του με την κ. Λαγκάρντ και μέσω Twitter. «Στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ» , «η ουσιαστική απομείωση χρέους είναι προϋπόθεση για οριστική έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», έγραψε.

Επιπλέον, στη συζήτηση, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι αν ο Σόιμπλε επιμείνει στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους αφενός, στο ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018 αφετέρου, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Στο σημείο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός αντέτεινε τότε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019 – 2020.

Στη συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς, και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ η κ. Λαγκάρντ προσερχόμενη στη συνάντηση, είπε στους Έλληνες δημοσιογράφους «καλησπέρα» (στα ελληνικά), αφού στο Πεκίνο είναι ήδη μεσημέρι.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και αμέσως μετά με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ και φωτό από ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σδούκου για ομιλία Τσίπρα: Παίρνουν πίσω τη μία εξαγγελία μετά την άλλη και κάνουν κυβιστήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα
«Εφαρμόζοντας ''Τσιπρικά μαθηματικά'', προσπάθησε να μας πείσει ότι το ετήσιο κόστος των 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 80.000 φοιτητών με 500 ευρώ επί δέκα μήνες δεν πολλαπλασιάζεται επί τέσσερα στην τετραετία»
Αλεξάνδρα Σδούκου 12
Παίρνει πίσω ο τομεάρχης της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Παππάς τα περί καταγραφής ακόμα και κοσμημάτων σε θυρίδες για την φορολόγηση του πλούτου
Σε συνέντευξή του ο Γιώργος Παππάς είχε πει ότι η καταγραφή για το περιουσιολόγιο θα μπορούσε να επεκτείνεται και σε κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας που βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες
Παίρνει πίσω ο τομεάρχης της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Παππάς τα περί καταγραφής ακόμα και κοσμημάτων σε θυρίδες για την φορολόγηση του πλούτου 88