Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τσίπρας: Με εγκώμια για Ζάεφ – Κοτζιά παρέλαβε το Βραβείο “Ewald von Kleist”

Τσίπρας: Με εγκώμια για Ζάεφ – Κοτζιά παρέλαβε το Βραβείο “Ewald von Kleist”
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Με θερμά λόγια για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, παρέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ, στο Μόναχο το Βραβείο “Ewald von Kleist” για τη συμβολή τους στην Ειρήνη.

“Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα όχι ως μια αφηρημένη έννοια, αλλά την ελπίδα ως μια συγκεκριμένη προοπτική, που βασίζεται σε πραγματικές λύσεις και συμβιβασμούς, μια ελπίδα που βασίζεται στο κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα, βασίζεται στη φιλία και στις σχέσεις καλής γειτονίας”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ακόμα πως οι νέοι της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας θα χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον.

click4more: Τσίπρας: “Εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”

Τσίπρας: Το Βραβείο ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον τους

Απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός επισήμανε:

Το πιο σημαντικό Βραβείο για εμάς είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για την πραγματική φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών μας. Και πιστεύω ότι και οι δύο το πιστεύουμε αυτό ακράδαντα. Αυτό το Βραβείο δεν ανήκει σε μας αλλά ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας”.

Ζάεφ για τα… Βαλκάνια του μέλλοντός μας

Είμαστε εδώ απόψε με τον Αλέξη για να σας μιλήσουμε για τα Βαλκάνια του μέλλοντος” είπε ο Ζόραν Ζάεφ, στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου “Ewald von Kleist” στον ίδιο και τον Αλ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, επικέντρωσε σε τρεις λέξεις κλειδιά: Ελπίδα, διάλογος και συνεργασία. “Είναι καιρός επιλογής: μπροστά ή πίσω”, συμπλήρωσε.

click4more: Ζάεφ: Είμαι ένας Μακεδόνας από τη Βόρεια Μακεδονία

Γερμανικά μπράβο σε Αλέξη – Ζόραν

Συγχαρητήρια στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας έδωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Βραβείου “Ewald von Kleist”στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ.

“Επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι’ αυτή την επιτυχία”, είπε ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

Παράλληλα παρατήρησε πως υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούει κανείς και όχι να έχει δίκιο, να ακούμε περισσότερο, αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / twitter Alexis Tsipras

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις