Πολιτική

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Ραντεβού πόλωσης;

Το βαθμό πόλωσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καθορίσει η σημερινή συνάντηση στις 3 το μεσημέρι του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα με το νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνάντηση πραγματοποιείται ήδη μέσα σε κλίμα σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή και τις τοποθετήσεις των δύο αντιπροέδρων της Ν.Δ. καθώς το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για μείγμα “νεοφιλελευθερισμού” και “ακροδεξιάς”, αλλά και με αφορμή το διαφαινόμενο ναυάγιο για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό την απόλυτη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συναίνεσης για τη Συνταγματική αναθεώρηση, που σκοπεύει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Η ΝΔ να σημειωθεί ότι βλέπει με έντονες επιφυλάξεις την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου επί τω αναλογικότερω, καθώς θεωρεί ότι συνδέεται με τη δυναμική που αναπτύσσει στον φιλελεύθερο χώρο η νίκη Μητσοτάκη την οποία με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να ανακόψει ενόψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων.

Και όλα αυτά με φόντο την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το σκηνικό να αρχίζει να θυμίζει πρώτο εξάμηνο του 2015 εξαιτίας της στάσης των “θεσμών” και της “δημιουργικής ασάφειας” της κυβέρνησης, αλλά και την ΝΔ να αποφεύγει μέχρι στιγμής την διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων για τα μείζονα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να καταθέσει η κυβέρνηση πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επέιπδο αρχηγών προκειμένου να “εκθέσει” τον κ. Μητσοτάκη και να τον πιέσει να πάρει θέση ιδίως για το ασφαλιστικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως αυτή την εβδομάδα θα συναντηθεί και με τους επικεφαλής του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, οι οποίοι αισθάνονται έντονα τους κραδασμούς στο εσωτερικών των κομμάτων τους από την επικράτηση Μητσοτάκη και το φλέρτ στελεχών τους με την νέα ηγεσία της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Βούλτεψη: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλινική περίπτωση, υπάρχει μία ασθένεια μετά τον Μινχάουζεν που λέγεται ψευδοπάθεια»
Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σερβίρει» για ακόμη μία φορά ψέματα στον λαό, υποσχόμενος μέτρα τα οποία δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή
Σοφία Βούλτεψη
ΠΑΣΟΚ: Από τις στιγμές νοσταλγίας στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο έως το μεγάλο στοίχημα για ΔΕΘ και εκλογές
Ο πρόεδρος του κόμματος αφού ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αποκωδικοποιήσει όσα θα πει και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα φύγει για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που θα γυρίσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης
Σδούκου για ομιλία Τσίπρα: Παίρνουν πίσω τη μία εξαγγελία μετά την άλλη και κάνουν κυβιστήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα
«Εφαρμόζοντας ''Τσιπρικά μαθηματικά'', προσπάθησε να μας πείσει ότι το ετήσιο κόστος των 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 80.000 φοιτητών με 500 ευρώ επί δέκα μήνες δεν πολλαπλασιάζεται επί τέσσερα στην τετραετία»
Αλεξάνδρα Σδούκου 12
Μητσοτάκης σε Άγκυρα: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για την αμυντική μας θωράκιση – Δε νοείται ενεργή απειλή πολέμου και αμφισβήτηση κυριαρχίας
«Το SAFE ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία, κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση. Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα και επίσης χρειάζεται να επιλέγουμε τους συνοδοιπόρους μας πολύ προσεκτικά»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 32