Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης

Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα όσα συνέβησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και στην ΑΣΟΕΕ με τον ειδικό φρουρό που τράβηξε όπλο μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αλαζονεία ενώ επεσήμανε ότι προεκλογικά και μετεκλογικά η ΝΔ είχε κάνει κεντρικό θέμα αυτό της ασφάλειας και τελικά  αποδεικνύεται «η πιο ανίκανη κυβέρνηση να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών».

Click4more Μητσοτάκης σε δημάρχους νησιών: Θα κάνω ό,τι μου πείτε αρκεί να είναι λογικό

«Που είναι ο κος Χρυσοχοΐδης να μας μιλήσει για τη τάξη και την ασφάλεια και για το υψηλό φρόνημα των αστυνομικών;», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Που όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ τους έλεγε τώρα δε θα ντρέπεστε και θα έχετε το κεφάλι ψηλά; Που είναι να απολογηθεί για αυτή την άθλια εικόνα του ξυλοδαρμού αστυνομικών από πολίτες μέσα στα δωμάτιά τους;

Θα αναλάβει κανείς σας την ευθύνη για αυτές τις εικόνες; Θα έχει κανείς την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του; Ο κος Χρυσοχοΐδης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη γενικευμένη εικόνα ανασφάλειας θα έχει την ευθιξία να υποβάλει τη παραίτησή του ή όχι;

Γιατί αν όχι, τότε έρχεστε στα λόγια μας. Ότι τη βασική ευθύνη για αυτό το μπάχαλο δεν την έχουν οι υπουργοί αλλά την έχει ένας και μόνον ένας. Ο πρωθυπουργός ο κος Μητσοτάκης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε όλα τα περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησαν άνδρες της αστυνομίας, το τελευταίο διάστημα, λέγοντας: «πως δίνεις όπλο σε ανεκπαίδευτους ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο; Τη μία χτυπήθηκαν από μπράβους της νύχτας και απώλεσαν το υπηρεσιακό τους. Την άλλη, ένας με πολιτικά βρέθηκε μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο με το όπλο παρατεταμένο να απειλεί να το χρησιμοποιήσει σε φοιτητές. Προχθές άλλος το χρησιμοποίησε, απέναντι σε πολίτη. Του πυροβόλησε το αυτοκίνητο επειδή διαπληκτίστηκαν στο δρόμο. Είναι αυτή πολιτική για την ασφάλεια;».

«Ούτε η ΥΕΝΕΔ»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην απόφαση στην διοίκηση της ΕΡΤ που απαγόρευσε στους δημοσιογράφους των περιφερειακών ραδιοσταθμών να ανεβάζουν τοπικές ειδήσεις αν αυτές πρώτα δεν ελεγχθούν από τα κεντρικά στην Αθήνα λέγοντας: «Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ούτε η ΥΕΝΕΔ δεν έβγαζε τέτοιες αποφάσεις. Και τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε έτσι; Θα κρύψετε την αλήθεια; Δεν κρύβεται η αλήθεια. Όσο και αν θέλετε να ελέγξετε την ενημέρωση. Τα βάζετε τώρα με τον περιφερειάρχη. Μα μέχρι προχθές εσείς δε πανηγυρίζατε για την εκλογή του; Εσείς δε λέγατε ότι βάφτηκε ο χάρτης μπλε; Δε λέγατε ότι κερδίσατε 12 στις 13 περιφέρειες, όλες με την εξαίρεση της Κρήτης; Ο κος Μητσοτάκης δεν τα έλεγε αυτά; Τώρα τι μας λέτε;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις