Πολιτική

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης προστάτης των γαλάζιων golden boys που έχουν κάνει τη ΔΕΗ κουμπαρά για bonus»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας που σήμερα (03.05.2022) έκανε περιοδεία στην Ηλεία

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία ξεκίνησε από την αγορά του Πύργου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται με τους πρωτοφανείς λογαριασμούς ρεύματος και την ακρίβεια σε όλο το εύρος της αγοράς, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης και την αδυναμία των πολιτών να βγάλουν το μήνα.
Μετά την περιοδεία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου: «Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ.

tsipras ileia

Του καρτέλ της ενέργειας που σε μία περίοδο κρίσης καταγράφει ουρανοκατέβατα κέρδη και υπερκέρδη κοντά στο 1,5 δισ. τους τελευταίους 9 μήνες.

Και των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ που έχουν μετατρέψει την εταιρία σε κουμπαρά ιδιωτικών συμφερόντων και σε μοχλό ιδιωτικού πλουτισμού, με τα υπέρογκα bonus και τους παχυλούς μισθούς που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους. Αλλά και με καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Την ίδια στιγμή η χώρα μας είναι σταθερά η ακριβότερη στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, ενώ μετακυλίει σχεδόν το 100% του υπέρογκου αυτού κόστους της χονδρικής στον καταναλωτή με την παράλογη και παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής.

tsipras ileia

Σε αυτόν τον εφιάλτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος. Και καλούμε όλους τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα. Καλούμε όλους τους πολίτες στις 15 του Μάη να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ενισχύσουν τις γραμμές του. Να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία. Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα έχει ανοιχτή συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος
Πυρηνική ενέργεια: Η Ελλάδα βάζει τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα, οι δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης των τεχνολογικών εξελίξεων, ενώ από το 2027 ξεκινά μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην πυρηνική τεχνολογία
Πυρηνική ενέργεια
Σφοδρά πυρά Πλέυρη κατά ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα για το μεταναστευτικό: «Υποκρισία να ψηφίζεις στις Βρυξέλλες και να λες όχι εδώ»
Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή με την αντιπολίτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης - Αιχμές για το 2015, τη Μόρια και την «ΕΛΑΣ» του πρώην πρωθυπουργού
Θάνος Πλεύρης
Κωνσταντίνος Τασούλας στη Σούδα: Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι υπό την προστασία των ανδρών και των γυναικών της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην 340 και 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στη Σούδα
Νίκος Ανδρουλάκης στα Άγραφα: Το όραμα και ο αγώνας για την πολιτική αλλαγή ταυτίζονται με την Ελλάδα της περιφερειακής ανάπτυξης
«Χρέος μας είναι ένα νέο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα βελτιώσει τη ζωή όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ από τα Άγραφα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στα Άγραφα
Νέα πυρά ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπήσεις: «Παραβιάστηκε συμφωνία να μη γίνονται μετρήσεις για κόμματα που ακόμη δεν υπάρχουν»
Αιχμές Τσουκαλά για τις μετρήσεις γύρω από το κόμμα Τσίπρα, μιλά για «επικοινωνιακή καταιγίδα» και σχολιάζει δηκτικά: «Με τόση διαφήμιση 9 μηνών, περίμενα να είναι και αυτοδύναμος»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη