Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσίπρας: Ο μόνος δρόμος που τους έμεινε είναι του εξευτελισμού

Τσίπρας: Ο μόνος δρόμος που τους έμεινε είναι του εξευτελισμού

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, είπε ότι ο μόνος δρόμος που έχει μείνει στην κυβέρνηση είναι ο δρόμος του εξευτελισμού και αναρωτήθηκε γιατί να πάρουν σοβαρά οι τροικανοί τον Αντώνη Σαμαρά, αφού όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ομνύει στο μνημόνιο.

“Το μεγάλο επιχείρημα του κυρίου Σαμαρά είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν οι δανειστές θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. “Βοηθήστε μας, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ” για να του δώσουν περισσότερα από πέντε λεπτά του χρόνου τους η κ. Μέρκελ και η κ. Λαγκάρντ”, είπε σε ειρωνικό ύφος.

Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων έκανε λόγο για “δήμευση της περιουσίας των πολιτών “, και διερωτήθηκε αν αυτά δεν είναι νέα μέτρα επικαλούμενος και τη σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για το θέμα.

Είπε επίσης ότι η θεωρία των δυο άκρων είναι ανυπόστατη και ανιστόρητη αλλά όπως είπε δεν είναι τυχαία η συγκυρία που καλλιεργείται. Είπε επίσης ότι αυτοί που επιχιερούν την ταύτιση του φασισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που ομνύουν στην πιο βίαιη και πιο εξευτελιστική πολιτική.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του, τους κάλεσε να μην δίνουν σημασία στις θεωρίες συνομωσίας και να συνειδητοποιήσουν χωρίς φόβο την δύναμη που έχουν.

Για το θέμα των ναυπηγείων αναρωτήθηκε: “τι θα κάνει το Μαξίμου και η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά; Θα συνεχίσουν να καλύπτουν εν ονόματι της κυβερνητικής συνοχής τα έργα και τις ημέρες του Ευάγγελου Βενιζέλου;”

Πρόσθεσε: “Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για να δώσουμε την ευκαιρία στην Βουλή και την δικαιοσυνη να ερευνησουν μια υποθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας – Παπαρήγα καλούν στη Βουλή τον Σαμαρά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε