Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας: “Η ομογένεια είναι ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας”

Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις ΗΠΑ και σε λίγες μέρες αναμένεται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώτη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν το Σικάγο, όπου συναντήθηκε με ομογενείς επιχειρηματίες.

Η συνάντηση τους κράτησε δυο ώρες και έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Σικάγο. Ο ίδιος ανέβασε φωτογραφίες από την συνάντηση στον λογαριασμό του στο twitter γράφοντας: “Η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας”.

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που τη δημιούργησε»

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που τη δημιούργησε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια.

Ποιοι πήραν μέρος στην συνάντηση

Στη συνάντηση συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.

Το πρόγραμμα του

Στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι -οπότε αναχωρεί για την Ουάσιγκτον για τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και τις συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την διευθύντρια του ΔΝΤ- ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.

Μαζί με τον πρωθυπουργό, εκτός από τον κ. Κουίκ είναι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Εκπρόσωποι της ομογένειας, ενόψει της παρουσίας του κ. Τσίπρα στο Σικάγο, εξέφραζαν την ικανόποιησή τους για το γεγονός, όπως ανέφεραν, ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην πόλη τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις