Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας προς Στάινμαϊερ… για να ακούει ο Καμμένος

Τσίπρας προς Στάινμαϊερ… για να ακούει ο Καμμένος

Για θαρραλέο βήμα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Μια μέρα μετά την πρόταση Καμμένου προς τους Αμερικανούς για αντικατάσταση της συμφωνίας των Πρεσπώων με μια νέα, αμυντικής συνεργασίας με την πΓΔΜ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μοντέλο συνεννόησης ανάμεσα σε δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου, ένα θαρραλέο βήμα που νομίζω ότι συμβάλλει στη σταθερότητα στα Βαλκάνια και κατ επέκταση στην ευρύτερη περιοχή». Μια δήλωση που μοιάζει με απάντηση στα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός του εταίρος και η οποία δηλώνει ξεκάθαρα πως το Μαξίμου μένει σταθερό στην στήριξη της συμφωνίας με τα Σκόπια.

«Εξαιρετικά θαρραλέα» κίνηση χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ, την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση με την ΠΓΔΜ και εξέφρασε τον σεβασμό του γι αυτή την προσπάθεια.

Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του γιατί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ δεν έχει δοθεί μια τελική λύση, προσθέτοντας ότι ελπίζει να μην ήταν μάταιες οι μέχρι τώρα προσπάθειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις