Πολιτική

Σκληρή απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του!

Από την Κύπρο έδωσε ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας! "Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του, έχει στο πλευρό του την Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο". "Αδυναμία να κάνεις άγονη γεώτρηση στην ΑΟΖ χώρας που δεν έχει αποτρεπτική ισχύ στη θάλασσα". "Να σταματήσουν οι παραβιάσεις! Θα υπάρξει σοβαρό τίμημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη στην περιοχή". "Ας λέει ότι θέλει ο Τσίπρας, εμείς γεώτρηση θα κάνουμε" είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν ήταν μόνο ηχηρή η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές του στον Έλληνα πρωθυπουργό (σ.σ. “λέει κάποια πράγματα, ας λέει ότι θέλει εμείς γεώτρηση θα κάνουμε”) αλλά ήταν και συμβολικός ο τόπος, η Κύπρος, απ’ όπου επέλεξε να απαντήσει.

[read4more]

Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στην Κύπρο για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια, μίλησε στα μέλη της ΕΛΔΥΚ και από εκεί έδωσε τη δική του, σκληρή, απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο. “Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του. Έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης” διεμήνυσε στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τη βαριά προσωπική ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης!

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΛΔΥΚ είπε απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν: «Λίγο πριν έρθω σήμερα εδώ στην ΕΛΔΥΚ, να αποτίσω φόρο τιμής στους πεσόντες, συνεργάτες μου με πληροφόρησαν ότι, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κάποιες δηλώσεις. Είπε, απευθυνόμενος στο Έλληνα πρωθυπουργό, ότι “λέει κάποια πράγματα μιλώντας μόνος του, αλλά εγώ θα συνεχίσω το χαβά μου“. Θέλω να απαντήσω σε αυτή τη δήλωση λέγοντας πρώτον, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει κάποια πράγματα αλλά μιλάει την γλώσσα του διεθνούς δικαίου, την γλώσσα της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του αλλά έχοντας στο πλευρό του την ΕΕ, όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης και την μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας αλλά και κάθε χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Και συνέχισε: «Το μήνυμα είναι σαφές και δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης ανέξοδης και αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στην θάλασσα αλλά αδυναμίας. Όλοι ξέρουν ότι είναι ένδειξη αδυναμίας και καλό θα ήταν αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως προείπα, θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή που είναι επιδίωξή μας. Απευθυνόμενος στους Έλληνες οπλίτες και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεών μας στην Κύπρο να στείλω ένα μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι δυνατές, αξιόπιστες και έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο λειτουργώντας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Δείτε όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΛΔΥΚ (στο 04:15 το απόσπασμα για την Τουρκία)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 5
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 13
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο
Παύλος Μαρινάκης για Κύπρο και Μέση Ανατολή: «Για ακόμη μία φορά είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την αποστολή φρεγατών και F-16, την αυξημένη επιφυλακή και τους επαναπατρισμούς, ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την εκλογική περιφέρεια κατοίκων εξωτερικού και για την «πολιτικοποίηση» των υποκλοπών
Παύλος Μαρινάκης 5