Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έλα να ψηφίσουμε μαζί την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την α’ κατοικία

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έλα να ψηφίσουμε μαζί την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την α’ κατοικία

Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της αξιωματικής  αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή και να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για την ΠΝΠ για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή και να μην αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας. «Αν δεν το πράξουν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη».

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε αναφέρει:

“Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των δυσθεώρητων οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, οι οποίες είναι δυσθεώρητες, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να υπάρξει πρόληψη και για την προστασία της κύριας κατοικίας όλων των πολιτών.

Είναι γνωστό ότι από την 1η Μαΐου 2020 μπαίνει τέλος στο καθεστώς προστασίας κύριας κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει το νέο πτωχευτικό πλαίσιο που θα καλύπτει φυσικά πρόσωπα και  επιχειρήσεις.

Η υγειονομική κρίση του τελευταίου διαστήματος και οι συνέπειές της, καθιστούν αναγκαία την άμεση αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος, που είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας.

Προτείνεται λοιπόν, η επέκταση της προστασίας της κύριας κατοικίας μετά την 30η Απριλίου του 2020 και απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους”.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έλα στη Βουλή να ψηφίσουμε μαζί

Αναφερόμενος ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα μέσω ανάρτησης του στα social media τόνισε: «Εδώ και μήνες καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στο τέλος Απριλίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική μέσα στην κρίση του κορονοϊού.

Είναι αδιανόητο να καλούμε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να βγάζει στο σφυρί τα σπίτια ανθρώπων που μέσα στην κρίση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Ανθρώπων που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 50% με τη σφραγίδα του κ. Βρούτση, που βγήκαν σε αναστολή εργασίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που οδηγούνται κατά χιλιάδες στην ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για παράταση του πλαισίου πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία. Να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Εδώ και μήνες καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στο τέλος…

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 9. April 2020

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις