Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο κόσμος στενάζει! Σύσκεψη αρχηγών άμεσα

Αλέξης Τσίπρας

Μαζικά τεστ στα σχολεία, στήριξη σε τεχνική υποδομή στις οικογένειες που έχουν παιδιά και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά και οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στα Χριστούγεννα, πρότεινε στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε ακόμα  η κυβέρνηση να αναλάβει το δώρο Χριστουγέννων για τις επιχειρήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε κοστολογημένα τις προτάσεις του λέγοντας  απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «πρέπει να αντιληφθείτε ότι ο κόσμος δεν είναι ο δικός σας ο κόσμος, η μεγάλη πλειοψηφία στενάζει. Ο περισσότερος κόσμος είναι πράγματι εξαρτημένος από τον μισθό του».

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγων και υπουργός η Λινού

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να  αποφασιστεί ένα σχέδιο έξι μηνών για την υγεία το οποίο θα το υλοποιήσει ένας υπουργός κοινής αποδοχής,  προτείνοντας μάλιστα την καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρά το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν δημιουργικές προτάσεις αυτός δεν έδειξε την διάθεση να συζητήσει μαζί τους. Παράλληλα  επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει  το σθένος να παραδεχτεί ό,τι παραδέχθηκε  δημοσίως ο υπουργός του, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ότι, δηλαδή, το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας το καλοκαίρι χωρίς όρους οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορονοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ασκώντας μάλιστα σφοδρή κριτική για τα στοιχεία που  ανέφερε ο πρωθυπουργός  θέλοντας να αποδείξει ότι σε άλλες χώρες οι νεκροί είναι περισσότεροι ο Αλέξης Τσίπρας είπε «Ωραία κύριε πρωθυπουργέ. Πηγαίνετε στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους και πείτε τους ότι στο Βέλγιο οι νεκροί είναι περισσότεροι». Και πρόσθεσε: «Είστε ο πρωθυπουργός μιας χώρας που μετρά καθημερινά 40 νεκρούς».

Η κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη κυριάρχησε και στην δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επέμεινε ότι θα πρέπει να επιστρατευτούν όλες οι ιδιωτικές κλινικές, οι κοινόχρηστοι χώροι ακόμα και το Βελλίδειο προκειμένου να ανασάνει τα εθνικό σύστημα υγείας και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην συμπρωτεύουσα που είναι εκτός ορίων.

«Αυτοανακηρυχθήκατε ως Μεσσίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα δεν συναισθάνεται την κρισιμότητα ούτε αντιλαμβάνεται την πίεση που δέχεται η μέση ελληνική οικογένεια.

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις