Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τσίπρας σε ΝΔ: Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού – Αριστεία δεν είναι ποιο παιδάκι θα κρατάει τη σημαία

Τσίπρας σε ΝΔ: Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού – Αριστεία δεν είναι ποιο παιδάκι θα κρατάει τη σημαία

“Κυβερνούσατε με φωτοτυπίες και μιλάτε για αριστεία” είπε ο πρωθυπουργός σχολίαζοντας τις αντιδράσεις για τις κληρώσεις των σημαιοφόρων.

Παρένθεση στην ομιλία του για την Υγεία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην κλήρωση των σημαιοφόρων στα Δημοτικά Σχολεία.

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει να επιλέγονται με κλήρωση οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες στα Δημοτικά και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία:

«Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού. Για σας αριστεία είναι αν το εθνικό μας σύμβολο, στα παιδάκια των 7 και των 8 ετών, θα το κρατάνε μόνο αυτοί που έχουν καλύτερο βαθμό ή όχι. Αυτή είναι για σας η αριστεία», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: 

«Εσείς που κλείσατε σχολεία, που είχατε σχολεία που λειτουργούσαν μέχρι τον Δεκέμβρη με φωτοτυπίες και χωρίς καθηγητές, που καταντήσατε τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν με φωτοτυπίες και μειώσατε τη χρηματοδότησή τους κατά 40% και που με την πολιτική σας οδηγήσατε τη μεγάλη πλειοψηφία των επιστημόνων έξω από τη χώρα, μιλάτε για αριστεία. Και την εντοπίζετε εκεί. Βοήθεια στην αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7 και στα 8 χρόνια.

Το εθνικό σύμβολο όλοι πρέπει να μπορούν να το κρατούν. Όχι στη διάκριση του χαρακτήρα που προβάλλει τα πρότυπα του σκληρού ανταγωνισμού.

Για μας αριστεία και άνοιγμα δρόμου προς την αριστεία είναι τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, είναι το να ανοίγουμε αντί να κλείνουμε βιβλιοθήκες, είναι να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να μπορούν να μένουν στη χώρα, είναι να δίνουμε 500 υποτροφίες σε νέους με υψηλή ειδίκευση και μεταπτυχιακές σπουδές για να μείνουν στη χώρα, είναι να προσπαθούμε  να κρατάμε τη δημόσια εκπαίδευση στα πόδια της», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο τζόγος και η αναξιοκρατία είναι η φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ με νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό για τις κληρώσεις:

«Όλοι οι νέοι αξίζουν και θέλουν να αγωνιστούν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να επιβραβευθούν για την προσπάθειά τους.

Οι επόμενες γενιές της χώρας δεν μπορεί να προχωρήσουν στη ζωή, αν αξιολογούνται από τύχη και τζόγο. Η τύχη, ο τζόγος, η αναξιοκρατία, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες και τις αξίες των ανθρώπων που θέλουν και αγωνίζονται για την ατομική, αλλά και τη συνολική πρόοδο, της Πατρίδας μας» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς και προσθέτει:

«Προφανώς η Σημαία μας ενώνει και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Συμβολίζει στο μυαλό των νέων, την επιβράβευση του κόπου και της προσπάθειάς τους; Όμως, τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση όπου ο υπουργός Παιδείας λέει “οι καλοί καθηγητές και οι καλοί μαθητές να φύγουν από τη χώρα”, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί δεκάδες φορές με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε