Πολιτική

Τσίπρας σε Βούτση: Να αναβληθεί η συζήτηση για Καμμένο για να είμαι παρών – ΝΔ: Δεν δεχόμαστε αναβολή!

- Σκληρές εκφράσεις από τον πρωθυπουργό στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής - Κάνει λόγο για κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης και αναφέρει: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα - Σε πανικό Καμμένος και Τσίπρας, απαντά η ΝΔ - Η διάσκεψη των προέδρων συνεδριάζει για νεα ημερομηνία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με αφορμή το αίτημα του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να αναβληθεί η συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για το θέμα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία, προκειμένου να είναι παρών και ο κ. Τσίπρας.

Η συζήτηση είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη 23/11/2017 στην ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να μετατεθεί για την άλλη εβδομάδα προκειμένου να είναι και ο ίδιος παρών. Στις 3 θα γίνει Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να αποφασιστεί η νεα ημερομηνία. Ο κ. Τσίπρας την Πέμπτη και την Παρασκευή θα λείπει στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για την αναβολή της αυριανής συζήτησης αναφορικά με την επερώτηση 13 βουλευτών της ΝΔ με θέμα «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία». Σε αυτή μεταξύ άλλων κάνει λόγο για κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου, στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία του ως  δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τσίπρας, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας: «Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου».

ΝΔ: Δεν δεχόμαστε δεύτερη αναβολή

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν δέχεται νεα αναβολή της συζήτησης και καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να σεβαστεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Μάλιστα, καλεί τον πρωθυπουργό «Αν επιθυμεί να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Όλη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών.

Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Ολη η επιστολή του πρωθυπουργού

Αθήνα,  22/ 11/2017

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως ίσως θα γνωρίζετε αύριο και μεθαύριο θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για προγραμματισμένες εδώ και καιρό υποχρεώσεις μου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο Παρίσι καθώς θα παρευρεθώ σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο με τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος με τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».

Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Επίσης, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθώ στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως  δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.

Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες.

Γι’ αυτό, πριν από λίγη ώρα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητά τη μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρευρεθεί  και να τοποθετηθεί.

Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 22
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115