Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας: Σφυροκόπημα στον Μητσοτάκη μέσα από τη… συναίνεση

Τσίπρας: Σφυροκόπημα στον Μητσοτάκη μέσα από τη… συναίνεση

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να σφυροκοπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της συναίνεσης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά. «Εγώ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μητσοτάκης δε πρόκειται να γίνω» είπε χθες από το βήμα της Βουλής αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη στάση που κράτησε η ΝΔ, όταν ήταν αντιπολίτευση, στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, που κατά πολλούς στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα με πατριωτική ευθύνη αλλά και κριτική και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιέσει η κυβέρνηση για επιβολή ευρω-κυρώσεων, ειδάλλως θα εμφανιστούν ελληνικές φρεγάτες, όταν θα είναι αργά.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, καθώς εκτιμούν ότι η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Από την άλλη όμως «επιθυμούν να αναδείξουν το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά θέματα αντίθετα με το τι έκανε η ΝΔ στο πρόσφατο παρελθόν».

Click4more: «Σκοτώνονται» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Θεωρούν δε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να έρθει και η δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών για δύο λόγους.

-Κατ’ αρχήν γιατί μέσω της συμφωνίας η χώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα από τους βόρειους γείτονές μας, ενώ παράλληλα έχει κλονιστεί η συμμαχία Τουρκίας – Βόρειας Μακεδονίας.

– Κατά δεύτερον μέσω της συμπεριφοράς που κρατά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά «οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν ποιοι και για ποιους λόγους εκμεταλλεύτηκαν τα εθνικά προβλήματα», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα, σχολιάζουν τους χαρακτηρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μικροπολιτικής εκμετάλλευσης των εθνικών θεμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Αυτός που προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός δεν δίστασε να αξιοποιήσει κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο.

Click4more: Αυτά θα πει στην Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτός που μας κατηγόρησε ότι δώσαμε βήμα στον Τούρκο πρόεδρο όταν τον προσκαλέσαμε στην Αθήνα και απαντήσαμε δημόσια στον αναθεωρητισμό του.

Αυτός που άφηνε τους βουλευτές του να δηλώνουν ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι τον τότε πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα των 8 αξιωματικών.

Αυτός που, τέλος, έκανε σημαία του τον διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσει λίγες ψήφους.

Αυτός, λοιπόν, που τα έκανε όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, πάει πολύ τώρα να μας κάνει μαθήματα ήθους για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αντί λοιπόν να παριστάνει τον θιγμένο ο πρωθυπουργός, ας απαντήσει επί της ουσίας σε έστω ένα από τα καίρια ζητήματα που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έχουμε χρέος να κάνουμε, όταν διαπιστώνουμε έλλειψη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Click4more: Ψήφος των αποδήμων: Ιστορική βραδιά! “Πέρασε” με ευρύτατη πλειοψηφία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λαϊκισμό και για διχασμό του ελληνικού λαού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν θα κάνω αυτά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε με έμφαση. «Ασφαλώς και θα  ασκήσουμε κριτική. Ασφαλώς και θα επισημάνουμε τις αστοχίες, τις αρρυθμίες, τις αντιφάσεις. Είναι υποχρέωση και καθήκον πατριωτικό να το πράξουμε. Αλλά αυτό που κάνατε εσείς, να διχάσετε τον ελληνικό λαό για μια Συμφωνία που τώρα θέλετε να τιμήσετε δεν πρόκειται να το κάνουμε. Αυτό που κάνατε να μετατρέψετε τα εθνικά μας θέματα σε κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης προς άγραν ψήφων, εγώ δε θα το κάνω. Αλλά πάει πολύ να μιλάτε εσείς και λαϊκισμό από πάνω, ειδικά στα εθνικά θέματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις