Πολιτική

Τσίπρας: Σφυροκόπημα στον Μητσοτάκη μέσα από τη… συναίνεση

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να σφυροκοπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της συναίνεσης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά. «Εγώ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μητσοτάκης δε πρόκειται να γίνω» είπε χθες από το βήμα της Βουλής αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη στάση που κράτησε η ΝΔ, όταν ήταν αντιπολίτευση, στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, που κατά πολλούς στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα με πατριωτική ευθύνη αλλά και κριτική και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιέσει η κυβέρνηση για επιβολή ευρω-κυρώσεων, ειδάλλως θα εμφανιστούν ελληνικές φρεγάτες, όταν θα είναι αργά.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, καθώς εκτιμούν ότι η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Από την άλλη όμως «επιθυμούν να αναδείξουν το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά θέματα αντίθετα με το τι έκανε η ΝΔ στο πρόσφατο παρελθόν».

Click4more: «Σκοτώνονται» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Θεωρούν δε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να έρθει και η δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών για δύο λόγους.

-Κατ’ αρχήν γιατί μέσω της συμφωνίας η χώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα από τους βόρειους γείτονές μας, ενώ παράλληλα έχει κλονιστεί η συμμαχία Τουρκίας – Βόρειας Μακεδονίας.

– Κατά δεύτερον μέσω της συμπεριφοράς που κρατά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά «οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν ποιοι και για ποιους λόγους εκμεταλλεύτηκαν τα εθνικά προβλήματα», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα, σχολιάζουν τους χαρακτηρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μικροπολιτικής εκμετάλλευσης των εθνικών θεμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Αυτός που προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός δεν δίστασε να αξιοποιήσει κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο.

Click4more: Αυτά θα πει στην Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτός που μας κατηγόρησε ότι δώσαμε βήμα στον Τούρκο πρόεδρο όταν τον προσκαλέσαμε στην Αθήνα και απαντήσαμε δημόσια στον αναθεωρητισμό του.

Αυτός που άφηνε τους βουλευτές του να δηλώνουν ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι τον τότε πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα των 8 αξιωματικών.

Αυτός που, τέλος, έκανε σημαία του τον διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσει λίγες ψήφους.

Αυτός, λοιπόν, που τα έκανε όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, πάει πολύ τώρα να μας κάνει μαθήματα ήθους για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αντί λοιπόν να παριστάνει τον θιγμένο ο πρωθυπουργός, ας απαντήσει επί της ουσίας σε έστω ένα από τα καίρια ζητήματα που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έχουμε χρέος να κάνουμε, όταν διαπιστώνουμε έλλειψη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Click4more: Ψήφος των αποδήμων: Ιστορική βραδιά! “Πέρασε” με ευρύτατη πλειοψηφία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λαϊκισμό και για διχασμό του ελληνικού λαού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν θα κάνω αυτά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε με έμφαση. «Ασφαλώς και θα  ασκήσουμε κριτική. Ασφαλώς και θα επισημάνουμε τις αστοχίες, τις αρρυθμίες, τις αντιφάσεις. Είναι υποχρέωση και καθήκον πατριωτικό να το πράξουμε. Αλλά αυτό που κάνατε εσείς, να διχάσετε τον ελληνικό λαό για μια Συμφωνία που τώρα θέλετε να τιμήσετε δεν πρόκειται να το κάνουμε. Αυτό που κάνατε να μετατρέψετε τα εθνικά μας θέματα σε κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης προς άγραν ψήφων, εγώ δε θα το κάνω. Αλλά πάει πολύ να μιλάτε εσείς και λαϊκισμό από πάνω, ειδικά στα εθνικά θέματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 128