Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τσίπρας: Σημαντική η στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Συνάντηση με Δημοκρατικό γερουσιαστή

Τσίπρας γερουσιαστής
Φωτογραφία @PrimeministerGR

Την ικανοποίησή του για τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2015, η οποία συνεχίζεται ως σήμερα, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αμερικανό Γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν το πρωί (ώρα ΗΠΑ) της Κυριακής (15.10.2017) στο Σικάγο.

«H στήριξη που παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική», ήταν άλλωστε το μήνυμα που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter.

Κυβερνητικός αξιωματούχος εξάλλου τόνισε πως η στήριξη των ΗΠΑ συνεχίζεται «σε μια περίοδο που η χώρα ανακάμπτει και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης».

Θερμή υποδοχή και… παράπονο

Ο Ντικ Ντέρμπιν υποδέχθηκε με εγκάρδιο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα. Στην αρχή της συνάντησης παρών ήταν και ο Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών 2006-2011. επίσης, διεκδίκησε την έδρα του Μπαράκ Ομπάμα όταν έγινε πρόεδρος.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ντ. Ντέρμπιν (γερουσιαστής του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών -εκ των πιο επιφανών μελών των Δημοκρατικών στη Γερουσία και με επιρροή) είχε ένα… παράπονο να κάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αστειεύτηκε ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα με τον Αλ. Γιαννούλια, οι εφημερίδες τότε έγραψαν για επιστροφή του Γιαννούλια στη χώρα του, ενώ δεν ανέφεραν ποτέ το δικό του όνομα.

Εντυπωσιασμένος ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Ντικ Ντέρμπιν καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πόλη. Ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Σικάγο.

Μια πόλη που, όπως πρόσθεσε, τον εντυπωσιάζει συν τοις άλλοις και λόγω της αρχιτεκτονικής της και η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ίδιο λόγω των σπουδών του ως πολιτικός μηχανικός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις