Πολιτική

Τσίπρας στη Μέρκελ: Η αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις

Μετά τη θερμή υποδοχή και το τετ-α-τετ στα ενδότερα του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε και πάλι στην Άγκελα Μέρκελ το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς την Γερμανίδα καγκελάριο, είπε χαρακτηριστικά:

“Οι σχέσεις των δύο χωρών μας πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές. Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες, ούτε αυτές που περάσαμε πρόσφατα, ούτε ξεχνάμε και τις δύσκολες αλλά απαράγραπτες εκκρεμότητες που μας άφησε η ιστορία, όπως είναι οι επανορθώσεις ή το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επικεντρωθούμε και θα επικεντρωθούμε παράλληλα και στο νέο πλαίσιο που έχουμε οικοδομήσει”.

Tsipras Merkel tet a tet

Σε προηγούμενο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θυμήθηκε την άφιξη της Άγκελα Μέρκελ προ πενταετίας και ανέφερε:

“Τότε η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία να παραπαίει, και την κοινωνία να υποφέρει και να αγωνιά. Με ένα εκατομμύριο ανέργους, παράλυτο κοινωνικό κράτος, διαλυμένες δομές προστασίας των πιο αδύναμων, και καμιά ουσιαστική ελπίδα ανάκαμψης”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι σε μέτρα που ήταν πολλές φορές ακατανόητα, συχνά άδικα, κάποιες φορές αναποτελεσματικά και που δοκίμασαν την κοινωνική συνοχή.

Σήμερα εξερχόμαστε από αυτήν την κρίση οριστικά. Με σοβαρές πληγές, που επουλώνουμε σταδιακά κρατώντας την κοινωνία όρθια και προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους”, επισήμανε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «θεσμική παρακμή»: Απειλεί με σκληρή κλιμάκωση σε περίπτωση 151 ψήφων για την Εξεταστική
Στο τραπέζι έχει πέσει ως και η πρόταση δυσπιστίας, με το σενάριο πάντως να απομακρύνεται για την ώρα, δεδομένης και της δήλωσης Ανδρουλάκη ότι θα σεβαστεί τα φίλαθλα αισθήματα
Νίκος Ανδρουλάκης
Στη Βουλή η μάχη για τις υποκλοπές: Το σχέδιο της ΝΔ για να «μπλοκάρει» την Εξεταστική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ
«Οι πολίτες τοποθετήθηκαν με την ψήφο τους και, από εκεί και πέρα, η δικαστική του διερεύνηση προχωράει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Ολομέλεια της Βουλής
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 111
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή