Πολιτική

Τσίπρας στη Μέρκελ: Η αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις

Μετά τη θερμή υποδοχή και το τετ-α-τετ στα ενδότερα του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε και πάλι στην Άγκελα Μέρκελ το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς την Γερμανίδα καγκελάριο, είπε χαρακτηριστικά:

“Οι σχέσεις των δύο χωρών μας πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές. Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες, ούτε αυτές που περάσαμε πρόσφατα, ούτε ξεχνάμε και τις δύσκολες αλλά απαράγραπτες εκκρεμότητες που μας άφησε η ιστορία, όπως είναι οι επανορθώσεις ή το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επικεντρωθούμε και θα επικεντρωθούμε παράλληλα και στο νέο πλαίσιο που έχουμε οικοδομήσει”.

Tsipras Merkel tet a tet

Σε προηγούμενο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θυμήθηκε την άφιξη της Άγκελα Μέρκελ προ πενταετίας και ανέφερε:

“Τότε η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία να παραπαίει, και την κοινωνία να υποφέρει και να αγωνιά. Με ένα εκατομμύριο ανέργους, παράλυτο κοινωνικό κράτος, διαλυμένες δομές προστασίας των πιο αδύναμων, και καμιά ουσιαστική ελπίδα ανάκαμψης”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι σε μέτρα που ήταν πολλές φορές ακατανόητα, συχνά άδικα, κάποιες φορές αναποτελεσματικά και που δοκίμασαν την κοινωνική συνοχή.

Σήμερα εξερχόμαστε από αυτήν την κρίση οριστικά. Με σοβαρές πληγές, που επουλώνουμε σταδιακά κρατώντας την κοινωνία όρθια και προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους”, επισήμανε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη για το επίδομα θέρμανσης: «Πενιχρές εξαγγελίες» και «επικοινωνιακή αριθμητική»
ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας ανεβάζουν τους τόνους μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ - Από την ακρίβεια και τα καύσιμα έως το επίδομα ανεργίας
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής
Δημοσκοπήσεις MRB και Marc: Από 11,6 έως 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – «Βουτιά» για Καρυστιανού, τι καταγράφεται για ένα ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά
Αρνητικό το ισοζύγιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη - Το 53,7% θεωρεί ότι τα μέτρα της ΔΕΘ είναι λιγότερα από όσα επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
14
Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ellinikon Sports Park: «Το Ελληνικό παίρνει ήδη νέα μορφή» – Το μήνυμα για τις μεγάλες αναπλάσεις σε Τατόι και ΔΕΘ
«Δεν δημιουργείται μια περίκλειστη πόλη για λίγους, αλλά ένας φιλόξενος προορισμός για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός – «Η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο στις οθόνες»
Μητσοτάκης, Ελληνικό