Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: Η ένταση, οι κόντρες και οι αποκαλύψεις – Όλα όσα είδαμε

Τσίπρας ΣΚΑΙ

Σχεδόν έναν… χρόνο περιμέναμε να «σπάσει» το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ.
Από πλευράς τηλεθέασης η αναμονή δικαιώθηκε.
Όσα είπε και δεν είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη δίωρη συνέντευξη.
Η αποκάλυψη σοκ για το βράδυ της φωτιάς στο Μάτι και η κόντρα επί… προσωπικού με τη Σία Κοσιώνη.

Αυτή τη συνέντευξη, καλώς ή κακώς, την περίμεναν όλοι. Και όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία της τηλεθέασης, μάλλον οι περισσότεροι κάθισαν δυο ώρες (και κάτι) μπροστά στην τηλεόρασή τους για να δουν ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ. Το αν βγήκε ή όχι νικητής ο Αλέξης Τσίπρας από την παρουσία του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο εμπάργκο έχει να κάνει με το πως το βλέπει κανείς.

Στην κυβέρνηση, ας πούμε, δηλώνουν ικανοποιημένοι παρά τα «λίγα λάθη» που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Η άποψη της αντιπολίτευσης, πάλι, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Όχι πως πέφτει κανείς από τα σύννεφα.

Click4omore: Τσίπρας: Δεν ήξερα για τους νεκρούς! Πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα εκείνη την ώρα!

Ήταν μια συνέντευξη που μπορεί να μην έβγαλε αυτό που λέμε ειδήσεις, αλλά χαρακτηρίστηκε από ένταση και μάλιστα με το καλημέρα σας, από αλληλομαχαιρώματα και κατηγορίες, από συνεχείς διακοπές και ενστάσεις, από μια αναφορά του πρωθυπουργού επί προσωπικού στη Σία Κοσιώνη και από τη σοκαριστική αποκάλυψή του για το βράδυ της 23ης Ιουλίου και την περίφημη on camera σύσκεψη για τη φωτιά στο Μάτι. Και από την… εμμονή του πρωθυπουργού με την τηλεθέαση. Σε αυτό τουλάχιστον, τα νούμερα τον επιβεβαιώνουν.

Τσίπρας ΣΚΑΙ
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti

«Δεν περιμένατε να με δείτε εδώ» ήταν η πρώτη φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στον ΣΚΑΙ και ήταν αρκετοί για να καταλάβουμε τι επρόκειτο να ακολουθήσει στο στούντιο του κεντρικού δελτίου του σταθμού. «Όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν είναι περασμένα, δεν είναι όμως ξεχασμένα» ήταν μια από τις πρώτες ατάκες του. Κι αυτή για το ότι οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι του σταθμού δεν θα πρέπει «να έχετε παράπονο διότι θα έχετε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και ούτε εγώ θα έχω παράπονο γι’ αυτό».

«Δεν ήξερα» για το Μάτι

Εκείνο που προκάλεσε σοκ ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι και στη σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής αργά το βράδυ της 23ης Ιουλίου και ενώ ήδη υπήρχαν νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι.

«Όχι μόνο θύμωσα εκείνες τις ώρες αλλά νομίζω ότι για όποιους στην πολιτική δεν κοιτάνε μονάχα το πολιτικό κόστος, πρέπει να παραδεχθώ ότι ήταν από τις στιγμές που το συναίσθημα ήταν συντριπτικό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις τραγικές εξελίξεις στο Μάτι.

Click4more: Θερμό επεισόδιο Τσίπρα – Κοσιώνη για το νέο ποινικό κώδικα!

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι την ώρα που γινόταν η σύσκεψη δεν ήξερε πως αυτή μεταδιδόταν δημόσια και δεν ήξερε για τους νεκρούς. «Δεν είχα εικόνα καν εκείνη την ώρα αν βγαίνει αυτό δημόσια, σε απευθείας σύνδεση», είπε. Και δεν είπε μόνο αυτό. Αναφέρθηκε στα «παγωμένα» πρόσωπα που αντίκρισε και δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί. «Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη, είναι ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους», τόνισε.

Τσίπρας ΣΚΑΙ
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti

«Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι, ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης, πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα. Μόλις έφυγαν οι κάμερες μου είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί. Εκείνη την ώρα, μόλις συνειδητοποίησα αυτό, ζήτησα να κάνω μια δήλωση και να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους στο πεδίο της μάχης». Εκείνο που δεν είπε ήταν ποιος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να καλυφθεί live η σύσκεψη χωρίς να ενημερώσει καν τον πρωθυπουργό της χώρας. Και κυρίως αν είναι ακόμα στην κυβέρνηση.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Θερμό επεισόδιο με την Κοσιώνη

Όταν στη συζήτηση «μπήκε» το θέμα με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, ο πρωθυπουργός παραπονέθηκε (δεν ήταν η πρώτη φορά) γιατί ο ΣΚΑΙ έχει «σηκώσει» το θέμα τις τελευταίες μέρες, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Click4more: Πως “είδε” η… κυβέρνηση τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ – «Έκανε μόνο λίγα λάθη»

Στην ερώτηση της Σίας Κοσιώνη για το ότι με τις αλλαγές θα μπορέσουν να αποφυλακιστούν, προσωρινά, τα μέλη της 17 Νοέμβρη, έγινε ακόμη ένα περιστατικό που «σημάδεψε» (όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων) τη χθεσινή συνέντευξη. Η κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Σία Κοσιώνη, που είναι παντρεμένη με τον Κώστα Μπακογιάννη, γιο του Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση.

Αφού αρνήθηκε πως ο Ποινικός Κώδικας επιτρέπει την πιο εύκολη αποφυλάκιση (με βραχιολάκι) καταδικασμένων σε ισόβια, ο πρωθυπουργός έκανε μια προσωπική αναφορά στη Σία Κοσιώνη, η οποία και του είχε κάνει την ερώτηση.

«Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα επειδή ο σύζυγός της έχει χάσει τον πατέρα του από την επίθεση της 17Ν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε αντιπολιτευτική διάθεση στην δημοσιογράφο.

Τις σπόντες δεν άφησε αναπάντητες η Σία Κοσιώνη που απάντηση πως «εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση, είμαι δημοσιογράφος».

Τσίπρας ΣΚΑΙ
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti

«Έχετε μια υγιή ανησυχία, έχετε οικογενειακή σχέση με τον Μπακογιάννη», είπε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει η Σία Κοσιώνη: «μην μου καταλογίζετε συναίσθημα. Είστε υπερευαίσθητος. Μην είστε υπερευαίσθητος με τις ευαισθησίες των άλλων».

«Επιτρέψτε μου κα Κοσιώνη να είμαι και εγώ λίγο ευαίσθητος», ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το στιγμιότυπο

Όλη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις