Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Πως “είδαν” στην κυβέρνηση τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ

Εκλογές 2019: Πως “είδαν” στην κυβέρνηση τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti

Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την συνέντευξη που έδωσε χθες (02.07.2019) το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως επισημαίνουν ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους δημοσιογράφους που του πήραν την συνέντευξη -την Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά- έγινε μια σκληρή και δύσκολη συζήτηση που όμως είχε ενδιαφέρον και έδωσε την δυνατότητά στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί σε πολλά θέματα και να ξεκαθαρίσει υποθέσεις που απασχόλησαν αρνητικά την δημοσιότητα.

«Όποιος ήθελε να ακούσει τη συνέντευξη και δεν ήταν προκατειλημμένος πήρε  απαντήσεις για πολλά θέματα» έλεγαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τα οποία επεσήμαιναν ότι κατά τη διάρκεια της δίωρης συνέντευξης του Αλέξης Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός έκανε μόνο λίγα λάθη.

Οι συνεργάτες του επεσήμαιναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προετοιμασμένος για όλα τα θέματα ακόμα και γι’ αυτά που δεν ρωτήθηκε όπως το ασφαλιστικό, τα ελληνοτουρκικά, το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωναν μάλιστα ότι ακόμα και οι στιγμές εντάσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές είχαν ενδιαφέρον, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε αμυνόμενος αλλά αντίθετα έθεσε με ένταση ερωτήματα όπως για παράδειγμα όταν ρωτήθηκε για την ιστορία με το κότερο. «Θα σας απαντήσω» είπε ο πρωθυπουργός. «Όμως έχει ενδιαφέρον ότι ποτέ δεν ρωτάτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει μεσοτοιχία σπίτι στην Τήνο με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο».

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε απαντήσεις για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τη φιλολογία που υπάρχει ότι εκείνη την περίοδο αυξήθηκε το χρέος. «Το 2008 το ΑΕΠ της χώρας ήταν στα 238 δισ. και το 2014 ήταν στα 178 δισ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΑΕΠ της χώρας στα 178 δισ. και σήμερα είναι 186 δισ.», είπε αλλά δεν αρνήθηκε ότι, εκείνες τις ημέρες των σκληρών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις με κόστος πολιτικό για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».

Click4more: Η “απολογία” Τσίπρα για το Μάτι: Δεν ήξερα για τους νεκρούς! Πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα εκείνη την ώρα!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, και στις επιστολές Καραμανλή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους λέγοντας: «Αναδεικνύεται σήμερα μια απίστευτη υποκρισία και απίστευτη πατριδοκαπηλία. Ο κ. Μητσοτάκης, και εσείς στον ΣΚΑΙ, οργανώσατε μια προπαγάνδα ότι ο Τσίπρας έδωσε το όνομα Μακεδονία όταν το όνομα το έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2005», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν μέμφομαι τον Καραμανλή, μέμφομαι τη ΝΔ που σύρθηκε στη γραμμή Σαμαρά ενώ από το 2005 είχε αποδεχθεί το όνομα», είπε ο κ. Τσίπρας και εξήρε τη συμβολή του Προκόπη Παυλόπουλου «για να αλλάξει το Σύνταγμά της η Βόρεια Μακεδονία».

Στην συζήτηση ξεχωριστό κομμάτι αποτέλεσε το θέμα της Novartis και το κατά πόσον η υπόθεση αυτή αποτελεί σκάνδαλο. «Πιστεύω ότι τρία ήταν τα μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα, οι εξοπλιστικές δαπάνες, το σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου και το πάρτι στο χώρο της υγείας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στο σκάνδαλο της Novartis υπάρχει δρόμος μπροστά» είπε ο πρωθυπουργός.

Ιδίως για τη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι δεν είναι μόνο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο αλλά και ηθικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πέτυχε τις τιμολογήσεις που ήθελε μεσούσης της κρίσης.

«Προφανώς η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Αλλά υπάρχουν ενδείξεις που ευλόγως μας οδηγούν στο ότι υπάρχει σκάνδαλο», είπε και τόνισε πως όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη.

Click4more: Θερμό επεισόδιο Τσίπρα – Κοσιώνη για το νέο ποινικό κώδικα! “Είστε υπερευαίσθητος για τις ευαισθησίες των άλλων”

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αποφυλακίσεις τρομοκρατών. «Αναπαράγεται μια ψευδής εντύπωση, ότι εμείς θέλουμε να βγάλουμε έξω το Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα. Ο Ποινικός Κώδικας δεν έγινε στο Μαξίμου ή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχτηκε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή έγκριτων νομικών», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ: «Αναδεικνύετε το θέμα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, και επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι η κριτική σας είναι και άδικη και σκόπιμη».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του σκάφους ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. «Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη», είπε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία του σε σκάφος Κατερίνας Παναγοπούλου.

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις