Πολιτική

Τσίπρας: Σύνοδος Κορυφής για το τίποτα

Απογοητευμένος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε μετά το τέλος της ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της Ε.Ε.», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου. Δυστυχώς σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλένδες.  Έκανε δε, λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας. Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε για την Ελλάδα ότι υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων, θυμίζοντας, όπως είπε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.

Με βάση τον επανυπολογισμό του μοντέλου, κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν» πρόσθεσε για την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η Ε.Ε.

Για το νέο σύστημα ασύλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες. Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Δεν μπορεί κάθε χώρα να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτή τη στάση θα επιμείνουμε, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέο κόμμα στα σκαριά από Αυγερινό και πρώην στελέχη της Καρυστιανού – Ζητούν την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
Κοινή παρέμβαση 37 προσώπων που είχαν συνδεθεί με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Ζητούν διπλωματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ακόμη και κήρυξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας ως persona non grata
Θανάσης Αυγερινός και Κατερίνα Μουτσάτσου
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ