Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσίπρας: Το κρυφό όπλο του πρωθυπουργού – Τι περιμένει από την αυριανή ψηφοφορία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι αύριο οι διαρροές από κυβενρητικούς βουλευτές θα είναι λιγότερες από τις 39
– Βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην πέσει η κυβερνητική πλειοψηφία κάτω από τους 120 βουλευτές
– Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναβλήθηκε για την Πέμπτη, μία μέρα δηλαδή μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρων

Μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων που θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης, έγινε νωρίτερα σήμερα κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι αύριο οι διαρροές θα είναι λιγότερες από τις 39 (32 όχι 6 παρών και 1 απουσία) του πρώτου πακέτου μέτρων, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ) παρά τις επιφυλάξεις τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές.

Βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην πέσει η κυβερνητική πλειοψηφία κάτω από τους 120 βουλευτές, διότι έτσι θα τεθεί επί τάπητος ζήτημα διακυβέρνησης, καθώς κύκλοι εντός και εκτός και Ελλάδας όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου καραδοκούν προκειμένου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλον πρωθυπουργό.

Κύκλοι εντός και εκτός και Ελλάδας, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, καραδοκούν προκειμένου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλον πρωθυπουργό

Με την αφαίρεση των διατάξεων όπως ανακοίνωσε επίσημα πλέον και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για τους αγρότες και το ασφαλιστικό, σε συνεννόηση προφανώς και με την τρόικα και με την ανάδειξη παράλληλα φαινομένων διαφθορά το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να διαμορφώσει προϋποθέσεις να παραμείνει όσο γίνεται πιο συσπειρωμένη η κυβερνητική πλειοψηφία και για να κρατήσει τη δεδηλωμένη με το κατώτατο όριο των 120 βουλευτών κερδίζοντας χρόνο εν όψει εξελίξεων και πριν η χώρα οδηγηθεί στο άνοιγμα της συζήτησης με τον ESM για το δάνειο των 80 δισ. ευρώ και την πολυπόθητη ρύθμιση αποπληρωμής του χρέους.

Πάντως όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναβλήθηκε για την Πέμπτη, μία μέρα δηλαδή μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρων με τις δύο πλευρές μετά την οξεία αντιπαράθεση και την απομάκρυνση των διαφωνούντων υπουργών από τη κυβέρνηση να δίνουν ραντεβού για την τελική αναμέτρηση στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ίσως το προσεχές Σαββατοκύριακο) ή στο πλαίσιο ενός έκτακτου Συνέδριου όπως προτείνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της με την συμφωνία με τους δανειστές.

Πάντως ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλει να πάρει αποφάσεις εν θερμώ εκτιμώντας ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του, ενόψει μάλιστα και των πρόωρων εκλογών καθώς με όπλο τη “λίστα” σκοπεύει να “ξε-καθαρίσει” το εσωκομματικό τοπίο και να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε