Πολιτική

Τσίπρας – Τσακαλώτος «κλειδώνουν» τα μέτρα ελάφρυνσης – Νέα συνάντηση στο Μαξίμου

Τσίπρας - Τσακαλώτος οριστικοποιούν τα μέτρα ελάφρυνσης. Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό ακόμη και σήμερα. Μείωση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, αλλαγή του φορολογικού συντελεστή ανάμεσα στις παροχές που εξετάζονται. Μόνο οι παροικούντες στο Μαξίμου γνωρίζουν όλες τις ρυθμίσεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμα και σήμερα (07.05.2019) η κυβέρνηση ενδέχεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο θετικών μέτρων καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν τα μόνιμα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν την μεσαία τάξη.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε χθες από την Ξάνθη αρκετές φορές στις δυσκολίες που έχει περάσει η μεσαία τάξη μέσα στην κρίση, η οποία, όπως είπε, επωμίστηκε βάρη που δεν τις αναλογούσαν. Επεσήμανε μάλιστα ότι ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία στα Ιωάννινα προκειμένου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών να καταλήξουν στα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή καθώς επίσης και σε ρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές καθώς τις γνωρίζουν μόνο οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

[read4more]

Παράλληλα ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη έδωσε το στίγμα της αντιπαράθεσης που θα γίνει στη Βουλή με αφορμή το θέμα Πολάκη καθώς σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνδέοντάς τον με το «κατεστημένο, τα ολιγαρχικά επιτελεία, τους συκοφάντες και τους προπαγανδιστές».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην προεκλογική περίοδο λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα «απέναντι στο καθεστώς του φόβου, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της διαφθοράς, της μισαλλοδοξίας και της τοξικότητας. Απέναντι στα ψευδή και τον κιτρινισμό τους αντιπαρατάσσουμε την αλήθεια των μαζικών μας συγκεντρώσεων, την αλήθεια της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, της λαϊκής και προοδευτικής διαθεσιμότητας».

Σχολιάζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη τόνισε: «Ομολογώ ότι ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η ΝΔ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο μιμητισμό, σε τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο. Και ποιός τώρα τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών. Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Αυτό που έπαθε είναι ότι ψάχνει απεγνωσμένα να κρύψει τη πολιτική του γύμνια. Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από το συμπαθή Κυμπουρόπουλο. Και πίσω από τον Πολάκη η έγνοια του ήταν να κρύψει τον Μαρινάκη. Και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας».

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται προκειμένου ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή να «στριμώξει» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα θέματα. Πολιτικά και προσωπικά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα -επισημαίνουν οι συνεργάτες του- θα είναι να δείξει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του με τα μέτρα του φέρνουν προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στην χώρα αντίθετα με την ΝΔ η οποία δεν έχει καμία πρόταση για την αναμόρφωση της κοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας και ΗΠΑ: Αμυντικές συμφωνίες 4 δισ. δολαρίων και εμβάθυνση ενεργειακών σχέσεων στον Στρατηγικό Διάλογο Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
Τι συμφωνήθηκε στον 6ο Στρατηγικό Διάλογο - Άμυνα, επενδύσεις, ενέργεια, νέες τεχνολογίες και πολιτιστική κληρονομιά στην ατζέντα
Μάρκο Ρούμπιο και Γιώργος Γεραπετρίτης
H ομιλία Ρούμπιο που συγκλόνισε τον κόσμο - Το δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας και το δείπνο με ελληνικές γεύσεις
Τα αμερικανικά ΜΜΕ αλλά και όλου του κόσμου αναφέρονταν το βράδυ της Τετάρτης (7/10/26) στην εικόνα του Αμερικανού ΥΠΕΞ μπροστά από την Ακρόπολη, να στέλνει τα πιο θερμά μηνύματα για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ
Mark Schiefelbein
Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής – Το μήνυμα Ρούμπιο από την Αθήνα και η συνάντηση με Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενέργεια και τη συνδεσιμότητα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους ώστε να καταστεί σημείο εισόδου αμερικανικού LNG στην Ευρώπη
Μητσοτάκης και Ρούμπιο
Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ρούμπιο – Στο επίκεντρο άμυνα, ενέργεια και γεωπολιτικές εξελίξεις
Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία - Στην ατζέντα Ουκρανία, Ιράν, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειος
Μητσοτάκης και Ρούμπιο
Ο Μάρκο Ρούμπιο αποθέωσε την Ελλάδα στην ομιλία του στην Πνύκα: «Οι Έλληνες δεν διαμόρφωσαν απλώς την ιστορία, μας χάρισαν την ιστορία»
Σε μία παρέμβαση με έντονο ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας ως την πρώτη ολοκληρωμένη έκφραση των χαρακτηριστικών που έμελλε να καθορίσουν τη Δύση: Την περιέργεια, το θάρρος, τη φιλοδοξία και ένα ανήσυχο πνεύμα εξερεύνησης και ανακάλυψης του αγνώστου
Mark Schiefelbein
10