Πολιτική

Τσίπρας – Τσακαλώτος «κλειδώνουν» τα μέτρα ελάφρυνσης – Νέα συνάντηση στο Μαξίμου

Τσίπρας - Τσακαλώτος οριστικοποιούν τα μέτρα ελάφρυνσης. Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό ακόμη και σήμερα. Μείωση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, αλλαγή του φορολογικού συντελεστή ανάμεσα στις παροχές που εξετάζονται. Μόνο οι παροικούντες στο Μαξίμου γνωρίζουν όλες τις ρυθμίσεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμα και σήμερα (07.05.2019) η κυβέρνηση ενδέχεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο θετικών μέτρων καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν τα μόνιμα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν την μεσαία τάξη.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε χθες από την Ξάνθη αρκετές φορές στις δυσκολίες που έχει περάσει η μεσαία τάξη μέσα στην κρίση, η οποία, όπως είπε, επωμίστηκε βάρη που δεν τις αναλογούσαν. Επεσήμανε μάλιστα ότι ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία στα Ιωάννινα προκειμένου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών να καταλήξουν στα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή καθώς επίσης και σε ρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές καθώς τις γνωρίζουν μόνο οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

[read4more]

Παράλληλα ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη έδωσε το στίγμα της αντιπαράθεσης που θα γίνει στη Βουλή με αφορμή το θέμα Πολάκη καθώς σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνδέοντάς τον με το «κατεστημένο, τα ολιγαρχικά επιτελεία, τους συκοφάντες και τους προπαγανδιστές».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην προεκλογική περίοδο λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα «απέναντι στο καθεστώς του φόβου, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της διαφθοράς, της μισαλλοδοξίας και της τοξικότητας. Απέναντι στα ψευδή και τον κιτρινισμό τους αντιπαρατάσσουμε την αλήθεια των μαζικών μας συγκεντρώσεων, την αλήθεια της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, της λαϊκής και προοδευτικής διαθεσιμότητας».

Σχολιάζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη τόνισε: «Ομολογώ ότι ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η ΝΔ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο μιμητισμό, σε τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο. Και ποιός τώρα τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών. Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Αυτό που έπαθε είναι ότι ψάχνει απεγνωσμένα να κρύψει τη πολιτική του γύμνια. Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από το συμπαθή Κυμπουρόπουλο. Και πίσω από τον Πολάκη η έγνοια του ήταν να κρύψει τον Μαρινάκη. Και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας».

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται προκειμένου ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή να «στριμώξει» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα θέματα. Πολιτικά και προσωπικά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα -επισημαίνουν οι συνεργάτες του- θα είναι να δείξει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του με τα μέτρα του φέρνουν προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στην χώρα αντίθετα με την ΝΔ η οποία δεν έχει καμία πρόταση για την αναμόρφωση της κοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 47
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 10
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 96
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού