Πολιτική

Τσίπρας – Τσακαλώτος «κλειδώνουν» τα μέτρα ελάφρυνσης – Νέα συνάντηση στο Μαξίμου

Τσίπρας - Τσακαλώτος οριστικοποιούν τα μέτρα ελάφρυνσης. Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό ακόμη και σήμερα. Μείωση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, αλλαγή του φορολογικού συντελεστή ανάμεσα στις παροχές που εξετάζονται. Μόνο οι παροικούντες στο Μαξίμου γνωρίζουν όλες τις ρυθμίσεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμα και σήμερα (07.05.2019) η κυβέρνηση ενδέχεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο θετικών μέτρων καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν τα μόνιμα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν την μεσαία τάξη.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε χθες από την Ξάνθη αρκετές φορές στις δυσκολίες που έχει περάσει η μεσαία τάξη μέσα στην κρίση, η οποία, όπως είπε, επωμίστηκε βάρη που δεν τις αναλογούσαν. Επεσήμανε μάλιστα ότι ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία στα Ιωάννινα προκειμένου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών να καταλήξουν στα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή καθώς επίσης και σε ρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές καθώς τις γνωρίζουν μόνο οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

[read4more]

Παράλληλα ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη έδωσε το στίγμα της αντιπαράθεσης που θα γίνει στη Βουλή με αφορμή το θέμα Πολάκη καθώς σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνδέοντάς τον με το «κατεστημένο, τα ολιγαρχικά επιτελεία, τους συκοφάντες και τους προπαγανδιστές».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην προεκλογική περίοδο λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα «απέναντι στο καθεστώς του φόβου, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της διαφθοράς, της μισαλλοδοξίας και της τοξικότητας. Απέναντι στα ψευδή και τον κιτρινισμό τους αντιπαρατάσσουμε την αλήθεια των μαζικών μας συγκεντρώσεων, την αλήθεια της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, της λαϊκής και προοδευτικής διαθεσιμότητας».

Σχολιάζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη τόνισε: «Ομολογώ ότι ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η ΝΔ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο μιμητισμό, σε τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο. Και ποιός τώρα τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών. Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Αυτό που έπαθε είναι ότι ψάχνει απεγνωσμένα να κρύψει τη πολιτική του γύμνια. Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από το συμπαθή Κυμπουρόπουλο. Και πίσω από τον Πολάκη η έγνοια του ήταν να κρύψει τον Μαρινάκη. Και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας».

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται προκειμένου ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή να «στριμώξει» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα θέματα. Πολιτικά και προσωπικά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα -επισημαίνουν οι συνεργάτες του- θα είναι να δείξει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του με τα μέτρα του φέρνουν προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στην χώρα αντίθετα με την ΝΔ η οποία δεν έχει καμία πρόταση για την αναμόρφωση της κοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 40
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 16
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 18
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19