Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας – Τσακαλώτος «κλειδώνουν» τα μέτρα ελάφρυνσης – Νέα συνάντηση στο Μαξίμου

Τσίπρας – Τσακαλώτος «κλειδώνουν» τα μέτρα ελάφρυνσης – Νέα συνάντηση στο Μαξίμου

Τσίπρας – Τσακαλώτος οριστικοποιούν τα μέτρα ελάφρυνσης.
Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό ακόμη και σήμερα.
Μείωση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, αλλαγή του φορολογικού συντελεστή ανάμεσα στις παροχές που εξετάζονται.
Μόνο οι παροικούντες στο Μαξίμου γνωρίζουν όλες τις ρυθμίσεις.

Ακόμα και σήμερα (07.05.2019) η κυβέρνηση ενδέχεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο θετικών μέτρων καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν τα μόνιμα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν την μεσαία τάξη.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε χθες από την Ξάνθη αρκετές φορές στις δυσκολίες που έχει περάσει η μεσαία τάξη μέσα στην κρίση, η οποία, όπως είπε, επωμίστηκε βάρη που δεν τις αναλογούσαν. Επεσήμανε μάλιστα ότι ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία στα Ιωάννινα προκειμένου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών να καταλήξουν στα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή καθώς επίσης και σε ρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές καθώς τις γνωρίζουν μόνο οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη έδωσε το στίγμα της αντιπαράθεσης που θα γίνει στη Βουλή με αφορμή το θέμα Πολάκη καθώς σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνδέοντάς τον με το «κατεστημένο, τα ολιγαρχικά επιτελεία, τους συκοφάντες και τους προπαγανδιστές».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην προεκλογική περίοδο λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα «απέναντι στο καθεστώς του φόβου, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της διαφθοράς, της μισαλλοδοξίας και της τοξικότητας. Απέναντι στα ψευδή και τον κιτρινισμό τους αντιπαρατάσσουμε την αλήθεια των μαζικών μας συγκεντρώσεων, την αλήθεια της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, της λαϊκής και προοδευτικής διαθεσιμότητας».

Σχολιάζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη τόνισε: «Ομολογώ ότι ποτέ και με κανέναν άλλο αρχηγό η ΝΔ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο μιμητισμό, σε τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο. Και ποιός τώρα τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών. Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Αυτό που έπαθε είναι ότι ψάχνει απεγνωσμένα να κρύψει τη πολιτική του γύμνια. Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από το συμπαθή Κυμπουρόπουλο. Και πίσω από τον Πολάκη η έγνοια του ήταν να κρύψει τον Μαρινάκη. Και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας».

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται προκειμένου ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή να «στριμώξει» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα θέματα. Πολιτικά και προσωπικά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα -επισημαίνουν οι συνεργάτες του- θα είναι να δείξει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του με τα μέτρα του φέρνουν προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στην χώρα αντίθετα με την ΝΔ η οποία δεν έχει καμία πρόταση για την αναμόρφωση της κοινωνίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις