Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τσίπρας: Χωρίς μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, δεν θα δίνουμε συντάξεις σε 5 χρόνια!

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολιγόλεπτη συνομιλία με δημοσιογράφους είχε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου του έψαλλαν τα κάλαντα παιδιά της Χορωδίας Συλλόγων Βορειοηπειρωτών.

“Έχουμε μπροστά μας ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και μεσοπρόθεσμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ο Φεβρουάριος θα είναι κρίσιμος μήνας. Για να προσθέσει: “Θα είμαστε όμως έτοιμοι για την αξιολόγηση. Είναι απαραίτηση η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διαφορετικά σε πέντε χρόνια το σύστημα δεν θα μπορεί να δίνει συντάξεις”.

Ερωτηθείς αν θα περικοπούν και πόσο οι επικουρικές συντάξεις απάντησε: “Στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων”.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα έρθουν άλλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για το παράλληλο πρόγραμμα και από εδώ και πέρα θα έρχονται νομοσχέδια.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι “η χρονιά κλείνει με καλά νέα για την Ελλάδα”, επικεντρώνοντας στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ που έφτασε τα 5 δισ. τους τελευταίους τρεις μήνες και 2 δισ. για τους αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να μεταβεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Εκεί αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις με ηγέτες για θέματα, όπως το προσφυγικό, η απομείωση του ελληνικού χρέους, η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και το για το Κυπριακό. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε