Πολιτική

Τσίπρας: Υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη σπουδή της κυβέρνησης να δηλώσει ικανοποιημένη από την συμφωνία Τουρκίας –Σουηδίας – Φιλανδίας ενώ δεν γνώριζε τι ανταλλάγματα έχει πάρει ο Ταγίπ Ερντογάν για να αλλάξει άποψη, επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο «για κορυφαία επιπολαιότητα που απορρέει από την λογική του δεδομένου».

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες (29.06.2022) βρέθηκε στη Βουλή για να μιλήσει για την ρήτρα αναπροσαρμογής, εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του και κάλεσε τον πρωθυπουργό έστω και στο και πέντε να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα όσα είπε η βοηθός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F16, τονίζοντας μάλιστα ότι «η ισχυροποίηση της άμυνας της Τουρκίας συμβάλλει σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ».

«Είστε ικανοποιημένοι με το μνημόνιο Τουρκίας-Φιλανδίας- Σουηδίας;» ρώτησε με έμφαση τα κυβερνητικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας. «Πώς θα στηρίξει η κυβέρνηση το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στην συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ; Αφού δηλώνουμε ικανοποιημένοι με τη στήριξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στη Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας; Πώς εμείς θα βάλουμε βέτο;.

Πολύ φοβάμαι ότι η πλήρης υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε οδυνηρά για τα εθνικά μας συμφέροντα σφάλματα.

Τον καλώ, έστω και τώρα, στο και πέντε, να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην συνέχεια για το μεγάλο θέμα των ημερών που είναι  το σήμα  Turkegean, (Τουρκικό Αιγαίο ) που κατάφερε να πάρει από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για ένα σήμα που επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο.

«Ο Γεωργιάδης θα έπρεπε να παραιτηθεί. Έσπευσε να κάνει ΕΔΕ για να φορτώσει τις ευθύνες σε κάποιους υπαλλήλους λες και δεν είναι πολιτικές ευθύνες, λες και δεν είναι προϊστάμενος. Αυτή είναι η λογική αυτών όλων που μας κάνουν τα λιοντάρια και τους εθνικόφρονες αλλά στην πράξη είναι δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη και θέλουν να την ρίξουν σε άλλους» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απάντηση της ΕΛ.Α.Σ για την κοστολόγηση του προγράμματος: Ο λογαριασμός βγαίνει, η κυβερνητική αριθμητική όχι
«Το πρόβλημά της κυβέρνησης δεν είναι ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί μας, είναι ότι βγαίνει η πολιτική διαφορά ανάμεσα στις προτεραιότητές μας» επισημαίνει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα
«Προπαγάνδιζε πως έρχεται να καλύψει το ''κενό αντιπολίτευσης'' και έκανε copy paste το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επιτίθεται με μανία»
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Υπουργείο Οικονομικών για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό – Μέτρα με ετήσιο κόστος 13 δισεκατομμύρια
«Τα μέτρα Τσίπρα παραβιάζουν κάθε ευρωπαϊκό δημοσιονομικό κανόνα και παραπέμπουν ευθέως στις περιπέτειες της δικής του περιόδου με τα μέτρα λιτότητας του αχρείαστου τρίτου μνημονίου»
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 5
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε 13 δισεκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα
«Κάλπικες υποσχέσεις, χωρίς καμία κοστολόγηση και ''πατριωτικοί φόροι'', οι οποίοι ξυπνούν τις πιο άσχημες μνήμες, ειδικά στη μεσαία τάξη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης 7
Κυβέλη Μάρδα: Η νεαρή γιατρός που προλόγισε τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και η δυναμική παρέμβασή της
Είναι κόρη του Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγος του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Πέλκα
Κυβέλη Μάρδα 11
Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Κατώτατος μισθός 1000 ευρώ το 2027, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και πανελληνίων
«Θεσπίζουμε Πατριωτική Εισφορά για το ισχυρότερο 1% των Ελλήνων: Ένα ευρώ τον χρόνο για κάθε εκατό ευρώ καθαρής περιουσίας», εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας
236