Πολιτική

Τσίπρας: Υπόθεση όλης της Ευρώπης η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

“Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη διάρκεια της κρίσης καθήλωσαν οικονομικά και κοινωνικά την Ευρώπη και ανέβασαν πολιτικά την ακραία και λαϊκιστική Δεξιά”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβαση στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημείωσε δε πως η άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα είναι υπόθεση που αφορά όλη την Ευρώπη, καθώς με αφετηρία την Ελλάδα κάποιοι επιδιώκουν να αποσύρουν αυτό το κεκτημένο από την Ευρώπη.

“Η Διακήρυξη της Ρώμης δεν μπορεί να εμφανίζει μια ειδυλλιακή εικόνα της Ευρώπης -ότι όλα πάνε καλά. Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη διάρκεια της κρίσης καθήλωσαν οικονομικά και κοινωνικά την Ευρώπη και ανέβασαν πολιτικά την ακραία και λαϊκιστική Δεξιά”, είπε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά με τη συζήτηση που άνοιξε για την Ευρώπη την διαφορετικών βαθμών ολοκλήρωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι “είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να διολισθήσουμε στη συντηρητική αντίληψη του σκληρού πυρήνα (Core Europe), τον οποίο πρέπει να αποφύγουμε”, και παρατήρησε:

“Η συζήτηση για την Ευρώπη των διαφοροποιημένων βαθμών ολοκλήρωσης, είναι μεν ενδιαφέρουσα για να προχωρήσει η διαδικασία της εμβάθυνσης, υπό δύο, όμως, προϋποθέσεις: Πρώτον, δεν θα συνεπάγεται αλλαγή των ευρωπαϊκών Συνθηκών ερήμην των λαών Ευρώπης και, δεύτερον, οι ενισχυμένες συνεργασίες θα είναι ανοιχτές, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα 10 πολιτικά μηνύματα του Τσίπρα από το myELAS: Από το νέο υπουργείο Έρευνας έως το σχέδιο για το ρεύμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δεν δημιουργήθηκε για να αποτελεί δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας
Αλέξης Τσίπρας
41
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αντιπολίτευση σφυροκοπά τη Νέα Δημοκρατία – «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, ΕΛΑΣ και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κάνουν λόγο για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος, ενώ το Μαξίμου αντιτείνει ότι η αντιπολίτευση προεξόφλησε την ενοχή των βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΑ