Πολιτική

Τσιτουρίδης: Με τον Καραμανλή έχω να μιλήσω πολιτικά μια δεκαετία

Ο Σάββας Τσιτουρίδης, αρνείται πως το κόμμα που ίδρυσε έχει σχέση με το “καραμανλικό μπλοκ” εντός της Νέας Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάλιστα ο επικεφαλής των Ελλήνων Ριζοσπαστών, Σάββας Τσιτουρίδης στο “Κόκκινο” ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω να μιλήσω πολιτικά με τον κ. Καραμανλή μία δεκαετία. Όποιος επιχειρήσει να συνδέσει αυτό το εγχείρημα με τον κ. Καραμανλή (ή οποιονδήποτε άλλον) αδικεί και αυτόν και εμάς που αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία».

Επιπλέον, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε τα ακόλουθα: «Δεν βρέθηκα στην πολιτική ζωή ως “λοχαγός του Καραμανλή”, ανεπάγγελτος ή κομματάρχης, όπως επιχειρούν κάποιοι να πουν τις τελευταίες ώρες. Μετά από διεθνή διαγωνισμό βρέθηκα εργαζόμενος ως νομικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, έφτασα στην πολιτική ζωή της χώρας και όταν τελείωσα την πολιτική μου πορεία στην Ελλάδα, ξαναγύρισα στη δουλειά μου στις Βρυξέλλες την τελευταία οκταετία».

Πέραν τούτων, ο κ. Τσιτουρίδης υποστήριξε ότι έκλεισε τον κύκλο του στις Βρυξέλλες ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα τέλη του Φεβρουαρίου, διευκρινίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να πολιτεύεται όντας ενεργό στέλεχος της Κομισιόν και υπογράμμισε ότι, κατά τη διάρκεια της απουσίας του από τη χώρα, «με μία ομάδα ανθρώπων συνυπήρξαμε σε έναν όμιλο πολιτικού προβληματισμού, που αποτέλεσε τη βάση δημιουργίας ενός κόμματος επί σκοπώ κατάθεσης μίας ξεκάθαρης ευρωπαϊκής ατζέντας ενόψει ευρωεκλογών, που θα παρουσιάσουμε σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και καταθέτοντας μία ξεκάθαρη, απόλυτη άποψη, που λέει ότι όσοι επιχειρούν να πουν ότι οι ευρωεκλογές είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, καταθέτουν μία στρεβλή πολιτικά και αντιευρωπαϊκή άποψη».

Για το γιατί δεν παραμένει στη Νέα Δημοκρατία για να προωθήσει τα παραπάνω σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι «για πολλά χρόνια δούλεψα παραγωγικά στη ΝΔ. Εδώ και χρόνια, όχι τώρα, κατέληξα στην άποψη ότι η “απολιτική” (όχι η προγραμματική, πολιτική, ιδεολογική) ενότητα των κομμάτων είναι μέγεθος απείρως μικρότερο από το εθνικό συμφέρον. Εξετίμησα, όπως και ευρύς κύκλος από την Ελλάδα και εκτός Ελλάδας, ότι οι αξίες, οι αρχές μας, οι απόψεις μας στο θέμα της Ευρώπης μπορούν να υπηρετηθούν καλύτερα αναλαμβάνοντας αυτή την πρωτοβουλία».

Για τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του νέου κόμματος, ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι «θα παρουσιάσουμε το “μανιφέστο” μας για την Ευρώπη ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη σε 10 ημέρες, με την παράλληλη παρουσίαση ενός πρώτου κύματος υποψηφίων, το οποίο θα είναι νέοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, 30-35 ετών», ενώ θα ακολουθήσει δεύτερο και, ίσως, τρίτο κύμα, απορρίπτοντας και πάλι την αναφορά σε ονόματα νυν ή πρώην βουλευτών.

Τέλος, κλείνοντας δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει να μας ακούσει η μισή ΝΔ και αριστερότερα και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ και δεξιότερα και όλος ο ενδιάμεσος χώρος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
24
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
45