Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τσοχατζόπουλος: Μόνο ο… Χατζηπετρής δεν φταίει! Ο μύθος για το γάμο στο Παρίσι

Τσοχατζόπουλος: Μόνο ο… Χατζηπετρής δεν φταίει! Ο μύθος για το γάμο στο Παρίσι

Φταίει ο Σημίτης, φταίει ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς. Μόνο ο Χατζηπετρής δεν φταίει και φυσικά ο ίδιος δεν φταίει που μπήκε φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο οποίος, είπε, ότι ζούσε ταπεινή ζωή. Και δεν έκανε πολυτελή γάμο στο Παρίσι με τη Βίκυ Σταμάτη, μόνο 10 άτομα κάλεσε. Κι αυτό το είπε. Και κάπως έτσι, μας έδωσε “το μυαλό στο χέρι”.

Πολλοί περίμεναν την πρώτη συνέντευξη του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την αποφυλάκισή του. Ο άλλοτε κραταιός άνδρας της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο «ωραίος Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό. Εμφανισιακά μόνο. Γιατί ως προς τη συμπεριφορά του, μάλλον τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο καταδικασμένος πρώην υπουργός επέμεινε στη γραμμή που ακολουθεί σχεδόν από την πρώτη στιγμή: για όλα φταίνε οι άλλοι. Ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, οι συγκατηγορούμενοί του ακόμα και οι… Αμερικάνοι. Όλοι εκτός από τον ίδιο. Δεν έβαλα το χέρι στο μέλι είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “Αυτοψία” με τον Αντώνη Στρόιτερ στον Alpha. Και θέλησε να πείσει ότι ζούσε ταπεινά στο σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πως δεν έκανε σπατάλες για το γάμο και τη δεξίωση στο Παρίσι, το 2004, όταν ένωσε τη ζωή του με τη Βίκυ Σταμάτη.

———–> Άκης Τσοχατζόπουλος: Θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ

Ο ξένος δάκτυλος

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως είναι θύμα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας. «Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών», είπε.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί… «Ούτε το δάχτυλο στο μέλι έβαλα, ούτε δωροδοκήθηκα» είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποστήριξε ότι καταδικάστηκε έπειτα από ενέργειες υπηρεσιών ξένων χωρών, συμμαχικών, που συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα. «Συγκρούστηκαν για δικά τους συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών και υπονόμευσαν πολιτικούς στη χώρα μας».

Ο Σημίτης, ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς

Φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει τα περί πολιτικής δίωξης από τον Κώστα Σημίτη (τον άνθρωπο από τον οποίο έχασε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 1996), με ευθύνη και του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «υπονόμευση» και «βρώμικο πόλεμο» σε βάρος του με σκοπό την εξόντωσή του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άλλαξε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και η χώρα αγόρασε τα F16 ενώ από τις επιτροπές και τον ίδιο είχαν προταθεί τα F15. Επανέλαβε το χαρακτηρισμό «Νονός» για τον Σημίτη, γιατί, όπως είπε, «παρενέβαινε στην εξέλιξη διαφόρων θεμάτων». Επίσης μίλησε για προσπάθεια δωροδοκίας του, μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, από τη Λιβύη, την οποία αντέκρουσε.

«Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια», υποστήριξε και επανέλαβε ότι «δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

Πέρα όμως από τους πολιτικούς, τα έβαλε και με τη Δικαιοσύνη. Είπε πως το πρώτο δικαστήριο ήταν «στημένο» με κατασκευασμένες κατηγορίες και τόνισε ότι τώρα που είναι σε εξέλιξη η υπόθεση στο Εφετείο, προσδοκά αθώωση και δικαίωση.

Ο ταπεινός κύριος Τσοχατζόπουλος

Πέρα από το γεγονός πως θεωρεί εαυτόν αθώο, ο Άκης Τσοχατζόπουλο τον θεωρεί και ταπεινό. Πως δεν προκάλεσε με τον τρόπο ζωής του πριν μπει φυλακή, ούτε και με το γάμο του, με τη Βίκυ Σταμάτη, σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του Παρισιού το 2004.

Χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για την πολυτελή ζωή που απολάμβανε. «Δεν ισχύει τίποτα, ζω απλή ζωή, χωρίς πολλές δαπάνες. Ούτε μέσα έχω, ούτε σπίτια, ούτε τίποτα. Εντάξει, έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά ήταν νόμιμη, διαφανής, έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα», είπε.

Όσο για το γάμο με τη Βίκυ Σταμάτη; Δεν ήταν δεξίωση, ένα δείπνο για… φίλους ήταν… «Υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήταν, με 10 άτομα στο ξενοδοχείο», είπε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε επίσης ότι «τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο. Είχε δυσμενή μεταχείριση επειδή ήταν η γυναίκα μου».

Ο Άκης έμαθε ότι την… “πληρώνουν” οι φτωχοί

Σαν να έφτασε… ουρανοκατέβατος στην Ελλάδα, σαν να μην ήταν μέλος ενός κόμματος που κυβερνούσε τον τόπο επί δεκαετίες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπαθε… αποκάλυψη για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και για τις ποινές που πέφτουν κυρίως σε όσους δεν έχουν τα μέσα για να τις αποφύγουν.

Σε ερώτηση για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε: «οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρήζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τί είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως – σε αντίθεση με όσα λέγονταν – ο ίδιος δεν είχε ειδική μεταχείριση και ειδικές συνθήκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε