Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντώνει την πλειοψηφία των βουλευτών

Τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην ελληνική Βουλή εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει παράλληλα σε συνέντευξή στο ΑΠΕ ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας, παρά τις αντιδράσεις Καμμένου στη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει μπροστά της την υλοποίηση περαιτέρω θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, αλλά και μεγάλες πολιτικές και θεσμικές προκλήσεις.

Η συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Εκφράζει δε τη βεβαιότητα του ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές “δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη”. Τονίζει ότι η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα και σχολιάζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ότι “σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της ΝΔ και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κο Σαμαρά και τον κο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κο Μητσοτάκη”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο Αλέκος Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα: «Έπρεπε να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες»
«Ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα που μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο κατακρεούργησε την Ελλάδα - Λάθος η εκτίμησή μου όταν το πρότεινα για διάδοχο μου», τόνισε
Αλέκος Αλαβάνος
5
Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει ήδη ανοιχτό το «παράθυρο» διαλόγου με αγρότες και κτηνοτρόφους, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο των αγροτών, δυσκολεύει μία τέτοια εξέλιξη.
Μπλόκα Αγροτών 15